Research (W4T.CZ)
Investice  |  27.01.2018 10:53:39

Na pražské burze již dvě emise letos posilují dvouciferným tempem

Přestože vývoj v druhé polovině týdne přinesl vybírání zisků, přesto dokázala pražská burza oproti minulému pátku opět posílit. Připsala si tak zisky již čtvrtý týden v řadě. Index PX se podíval na nová více než 6letá maxima. Nakonec přidal 0,74 %, resp. od počátku roku rozšířil zisky na 5 %.

Ilustrativní obrázek
Foto: W4T

Vítězem týdne se bez kurzotvorných zpráv s téměř 6% posunem staly akcie Pegas. O pozitivní směrování indexu se však svou vahou postaraly především jiné emise.

Po proražení rezistencí z úvodu roku jsou totiž stále k nezastavení akcie Erste, které tak dále navyšují svá více než 9letá maxima. Jsou tak již druhou emisí, která v tomto roce přinesla akcionářům dvouciferné zhodnocení.

Nejvýše od loňské květnové dividendy se dostaly akcie O2. Analytik Jiří Zendulka komentuje: „Investoři sází na pozitivní úterní report hospodářských výsledků, resp. vidinu výrazné dividendy i v tomto roce. Pokud výsledky nepřinesou výraznější překvapení, očekávám u titulu v následujících týdnech pohyby v pásmu 280 až 296 korun, resp. tedy i atak dosavadních maxim.“

Tahounem byly druhý týden v řadě opět akcie ČEZ, když svůj pozitivní vliv sehrály ceny elektřiny a emisních povolenek. Posledně jmenované se dostaly na mnohaletá maxima a pomalu se blíží hranici 10 EUR/t.

BCPP graf týdenní výkonnosti

Z pozitivně směrujících titulů stojí za zmínku akcie Philip Morris. V minulém týdenním reportu bylo predikované očekávání proražení rezistencí na hranici 17 tisíc korun, což se uskutečnilo zrovna již v tomto týdnu. Titul se obchodoval až za 17 300 korun, resp. nových 11letých maximech. Za výrazně nezvyklé volatility však v pátek o zisky prakticky přišel.

Akcie CETV, oproti vývoji na domovském Nasdaqu, ve větších ziscích brzdila posilující koruna k dolaru. Na titulu byl zveřejněn další pokles short pozic.  

Brzdou růstu indexu se staly zejména akcie KB. Srovnatelné ztráty utrpěly akcie STOCK, ty však díky skoku z minulého týdne stále vedou přehled jako nejziskovější emise letošního roku.

Negativně zakončily týden nakonec i akcie banky MONETA, když však nejprve zaznamenaly nad hladinou 85 korun nejvyšší ceny od loňské dividendy. Skupina Arca Capital se stále nemůže smířit již s dávno posvěceným prodejem Agrobanky, jak se ukázalo, tentokrát podala návrh na neplatnost usnesení říjnové valné hromady banky MONETA.

Unipetrol sice v týdnu reportoval meziroční nárůst zisku na nová historická maxima, hospodaření za poslední kvartál však zaostalo za očekáváním. Titul nicméně čeká na konec probíhajícího odkupu, resp. jeho výsledek. Ten napoví, zda zbylé akcionáře bude od PKN Orlen čekat vytěsnění.

Zmínit lze závěrem akcie pojišťovny VIG, které od pozitivního směrování zastavila technická rezistence na hranici 730 korun.

BCPP přehled týdenní / letošní výkonnosti

W4T.CZ

w4t.cz je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.w4t.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688