TNBiz (TN.cz)
Volby  |  26.01.2018 07:33:52

Kromě Hanniga podpoří Zemana i Hynek. Zbylí kandidáti Drahoše

Všichni neúspěšní kandidáti na prezidenta už si vybrali svého favorita. Bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše podpoří pět z nich, Hynek a Hannig budou hlasovat pro současného prezidenta Miloše Zemana.

Jiří Hynek nechtěl podporu jednomu z postupujících kandidátů vyjádřit hned po prvním kole prezidentské volby. Udělal tak až večer před druhým kolem - podpoří Miloše Zemana. Důvodem má být to, že oběma kandidátům zaslal otázky, odpověděl mu ale jen Zeman.

 

"Již před prvním kolem jsem žádal své voliče, aby v kole druhém volili vlastním rozumem, protože jsou inteligentní a svéprávní. Chtěl jsem jim v jejich rozhodování pomoci získáváním názorů obou prezidentských kandidátů na témata, která považuji za důležitá. Proto jsem jim zaslal otázky a čekal na reakci," sdělil Hynek.

 

Zemana se v dopise, který i s odpověďmi zveřejnil na sociální síti, ptal, zda by si jako prezident nechal v týmu kancléře Vratislava Mynáře a poradce Martina Nejedlého, zda je pro přijetí eura a reformu EU. Otázky směřovaly také na Andreje Babiše.

 

 

 

"Písemné odpovědi od prezidenta Miloše Zemana převážně odpovídají mým názorům a postojům, ačkoliv nesouhlasím s formou, kterou své názory mnohdy prezentuje. Od pana prof. Jiřího Drahoše jsem se ani já, ani těch více než 63 tisíc občanů, kteří mi dali v prezidentských volbách hlas, odpovědi nedočkali," doplnil Hynek.

 

Drahošovi poslal otázky, jakou úlohu by měl po jeho zvolení jeho spolupracovník Jakub Kleindienst, jehož spojuje se středočeským exhejtmanem Davidem Rathem. Chtěl také vědět, jaká role by byla třeba kněze Tomáše Halíka nebo politiků Ivana Gabala či Petra Pitharta, kteří mu vyjádřili podporu. I na Drahoše směřoval otázky o euru, EU či migraci.

 

Kromě Hynka vyjádřil z neúspěšných prezidentských kandidátů Zemanovi podporu už jen hudebník Petr Hannig. Drahoše naopak podporují bývalý diplomat Pavel Fischer, textař Michal Horáček, lékař Marek Hilšer, expremiér Mirek Topolánek i bývalý šéf Škodovky Vratislav Kulhánek.

 

 

 

Horáček, Hilšer i Fischer dokonce s Drahošem několikrát vystoupili na pódiu při debatách s občany. Horáček nabídl Drahošovi své billboardy, které měl zaplacené až do konce ledna, další kandidáti dali k dispozici svůj tým.

 

Druhé kolo prezidentských voleb se koná 26. až 27. ledna. V pátek mohou lidé volit od 14 do 22 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin. Výsledky se očekávají ještě v sobotu odpoledne.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688