Celníci měli loni žně: drogy, orchideje i 2 tuny kondomů

TNBiz, 24.1.2018

Celkem 1487 pokusů o nelegální transport zboží odhalili v loňském roce celníci v pražské Ruzyni. Více než polovina případů se týkala pašování drog. Jejich počet tak oproti roku 2016 narostl o 60 procent.

V loňském roce se největší procento případů týkalo pašeráků drog. "Jednalo se celkem o 793 záchytů přírodních a syntetických drog," uvádí Celní úřad Ruzyně v tiskové zprávě. Oproti minulému roku se tak počet těchto případů zvýšil o 60 procent.

Největším úlovkem bylo pro celníky odhalení pašeráka, tzv. polykače, který se ve svém těle snažil převézt více než 1,2 kg kokainu. Pašeráci chtěli drogy převést i v poštovních zásilkách, kde celníci nejčastěji nacházeli marihuanu, extázi, hašiš a metamfetamin.

Ruzyňští celníci také zmařili celkem 151 pokusů o nelegální převoz přísně chráněných živočichů. V rukou celníků tak minulý rok skončilo například 310 korálů, 10 kožených oděvů z tuleně, několik sušených brouků a živé orchideje. "Jedná se o mírný nárůst oproti roku 2016, kdy bylo odhaleno 146 případů," dodává celní správa.

Ve skladu celní správy skončily i padělky nejrůznějších výrobků. "Bylo zajištěno zboží v úhrnné hodnotě více než 237 milionů korun," uvádí celníci. Největší počet případů se týkal značkové elektroniky a luxusních hodinek. V rukou celníků pak uvízly také padělky přípravků na podporu erekce, padělků obuvi a oděvů.

Největší rozruch pak způsobilo množství zadržených padělků kondomů. Náhražky výrobků firmy Durex vážily 2 tuny!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy