Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  23.01.2018 07:05:52

Čína 2018 podle Fidelity: Vyplatí se investice do technologických akcií a internetových firem


Po pozoruhodných výkonech v roce 2017 by mohl rok 2018 znamenat pro čínské akcie další silný rok. Podporují to stabilní makroekonomická data, revize zisků, které ukazují růst, a přiměřené valuace. Portfolio manager společnosti Fidelity International Raymond Ma, který působí v Hong Kongu, se přiklání k technologickým titulům: „Jsem optimistický u odvětví ,nové Číny‘, zejména tedy u společností, které pravděpodobně budou těžit ze zvyšování spotřeby a zájmu o inovace. Mám rád společnosti, které mají silné technologické know-how a inovativní produkty, a právě u takovýchto firem očekávám v dohledné době nejvyšší růst.“

Na makroekonomické úrovni čínská vláda přesouvá svůj zájem od specifického cíle zvýšení růstu, k obecnější podpoře kvality růstu a dosažení vyváženého rozvoje. Čínský hospodářský růst by se měl v příštích letech zmírnit, protože ekonomika se posouvá směrem od investic a vnější poptávky spíše k domácí spotřebě.

„Sektory "nové Číny" založené na pokračující spotřebě a orientované na služby budou pravděpodobně z nárůstu spotřeby a inovací těžit nejvíce. Očekává se, že dosáhnou nejvyššího růstu v horizontu tří až pěti let,“ doplňuje Teera Changpongsang, portfolio manager Fidelity. To potvrzuje i Raymond Ma: „Jsem přesvědčen o tom, že jsou značné příležitosti ve vybraných oblastech internetového průmyslu. Posouváme se k e-commerce, online platebním nástrojům a streamované zábavě. Počet firem zabývajících se oblastí internetu je dokonce větší než v některých rozvinutých zemích. Např. už v roce 2016 byl čínský trh e-commerce dvojnásobně větší než jeho americký ekvivalent.“

Co by mohlo letos překvapit investory?

Geopolitická rizika zůstávají v roce 2018 hlavním problémem investorů. Zejména od severokorejských raketových a jaderných programů se očekává, že v tomto roce ještě zvýší panující napětí. Trendy rostoucího protekcionismus a ekonomického nacionalismu navíc mohou utlumit světový obchod a eskalovat geopolitické napětí v regionu.

Značný vliv má i čínský dluh, jehož úroveň od celosvětové finanční krize v roce 2008 rychle rostla. Zejména dluh domácností stoupal alarmujícím tempem s tím, jak rostly hypoteční a spotřebitelské úvěry. Rostoucí dluh Číny by dokonce mohl ohrozit globální ekonomickou a finanční stabilitu. Politici proto přijali kroky, které by měly pomoci soukromému sektoru od zadluženosti, zpomalit růst úvěrů a podnikových dluhů.

Co se týče akciových doporučení, Raymond Ma říká: „Věřím, že růst je klíčovým hnacím motorem ceny akcií a že alfa může být generována nalezením a investováním do společností, které mají dobré vyhlídky na růst. Snažím se proto identifikovat společnosti, které mají značný růstový potenciál. I nadále se budu zaměřovat na společnosti, které mají vyhlídky udržitelného růstu v příštích třech až pěti letech.“


 
 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688