Připravte k Valentýnovi ranní sladké překvapení

Blíží se datum 14. února a vy můžete svému nejbližšímu, nebo své nejbližší připravit sladké překvapení pro krásné valentýnské ráno. Aby se ranní překvápko opravdu povedlo, dejte si práci a připravte nápoj lásky o den dříve.

Vyzkoušejte nápoj lásky s chilli

TIP PRO KRÁSNÉ VALENTÝNSKÉ RÁNO:  kořeněná horká čokoláda

Ingredience:

150 g hořké čokolády

50 g mléčné čokolády

50 cl mléka

25 cl smetany

1 polévková lžíce kakaa v prášku

1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Špetka skořice, mleté vanilky a zázvoru od Vitany

Chilli na špičku nože

Příprava:

Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy. V hrnci zvlášť smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka. Přidejte koření Vitana, zbývající mléko a smetanu. Postupně zahřívejte. Jakmile se začne směs vařit, nalijte do mísy na čokoládu. Směs šlehejte, až bude hladká a nadýchaná. Nechte vychladnout a ohřejte následující den na mírném ohni.

•••

Podle Wikipedieje je svátek odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce.

Legenda také říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Claudius II., vládce Říma, zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně oddával mladé páry. Byl zatčen a později popraven 14. února. Svátek Luprecalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek, který je nyní 14.února slaven.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky