Studentská architektonická soutěž: ceny za 350 tisíc a stáž u Josefa Pleskota

Jana Brožková, 22.1.2018
Celkově se soutěží o ceny za 350 tisíc korun Společnost Central Group, největší stavitel bytů v ČR, vyhlásila v říjnu soutěž pro studenty architektury a příbuzných oborů. Soutěží se ve dvou kategoriích. První kategorie je Kreativní a inovativní bydlení, druhá kategorie nese název Praktické a efektivní bydlení. Studenti mohou přihlásit do soutěže všechny své školní práce z uplynulých tří let. Uzávěrka pro odevzdání soutěžních návrhů je do 31. ledna 2018.

Celkově se soutěží o ceny za 350 tisíc korun. Vítěz každé kategorie získá odměnu 100.000 , studenti na druhých místech 50.000 a třetí místa pak 25.000 . Tím, co ale bude pro studenty zřejmě největší motivací, je stáž v ateliéru předního českého architekta Josefa Pleskota pro oba vítěze a dalšího účastníka, kterého si Josef Pleskot sám vybere.

Porotě předsedá přední český historik architektury Zdeněk Lukeš. Dalšími členy jsou také je český architekt, herec a spisovatel David Vávra, architekt, teoretik a propagátor architektury Adam Gebrian či vítěz jednoho z předchozích ročníků soutěže Ondřej Chybík.

Vyhlášení vítězů proběhne 27. února v Centru architektury a městského plánování CAMP. Slavnostní předání cen pak 1. března na galavečeru Central Group v Obecním domě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba