Ruční práce stále hraje prim!

Dnes již vyvážíme kování do celého světa Galvanické povrchové úpravy či strojní leštění a broušení… to vše musí podstoupit moderní dveřní kování ve výrobě české společnosti M&T, aby mohlo splnit náročné požadavky dnešní doby. Ve finále je ale vždy nepostradatelný dotek lidské ruky s jejím přesným citem a umem, který výsledný produkt dovede k dokonalosti, a vznikne tak prvotřídní kování s vysokou hodnotou.

A že to v M&T myslí s ručním zpracováním hodně vážně, je jasné již z názvu hlavního výrobního zázemí společnosti. Jmenuje se totiž Manufaktura – stejně jako rukodělné dílny, které začaly vznikat po světě již ve 14. století. „Přestože v naší Manufaktuře mají své pevné místo nejmodernější technologie jako například galvanovna, ve které dochází k nanášení povrchových úprav kování, je podíl ruční práce v rámci výroby našich klik i nadále velmi vysoký. Finální leštění povrchu či kompletace klik, to vše se u nás stále provádí ručně, díky čemuž je každý výrobek opravdovým originálem,“ říká pan Roman Ulich, hlavní designér společnosti.

Když však před 20 lety se svým bratrem Ivem M&T zakládal, rozhodně tomu tak nebylo. „Nejdříve jsme kliky ručně nevyráběli – nevyráběli jsme je totiž vůbec, ale kupovali jsme je v zahraničí a pouze jsme je balili a posílali do prodeje. Kvalita však nebyla na takové úrovni, jakou bychom si představovali, a navíc jsme byli nespokojeni s dlouhými dodacími lhůtami, a tak jsme se po třech letech rozhodli, že si budeme vyrábět kliky sami,“ vysvětluje pan Roman Ulich. Již od počátku přitom vůbec neuvažovali o velkoobjemové produkci, ale rozhodli se vsadit na výjimečnost, kvalitu a design. „Dnes již vyvážíme kování do celého světa, stále však zaměstnáváme pouze okolo 30 zručných pracovníků, na které se můžeme spolehnout,“ uvádí Roman Ulich. V závodě tak panuje téměř rodinná atmosféra a majitelé přitom mohou mít neustálou kontrolu nad celým procesem výroby, což je nesmírně důležité pro udržení vysoké kvality výrobků.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry