TNBiz (TN.cz)
16.01.2018 08:17:21

Kvůli sněhu a mrazu bourají řidiči, uvízlé kamiony blokují silnice.

Husté sněžení v kombinaci s mrazivými teplotami na mnoha místech Česka způsobilo dopravní komplikace. Uvízlé náklaďáky a kamiony blokují silnice na Ústecku a Karlovarsku, u Mladé Boleslavi bouralo hned pět aut.

Varování meteorologů před sněhovými jazyky a silným větrem se týká celkem sedmi krajů, výstraha je platná do poledních - na některých místech dokonce až do večerních hodin (podrobnosti čtěte zde).

 

A opravdu byste měli být (obzvlášť na silnicích) velmi pozorní. Počasí už od rána komplikuje dopravu na Chomutovsku, na silnicích 7 a 13 brání provozu husté sněžení a uvízlé nákladní vozy. Dopravu na místě řídí policie.

A větší vůz zablokoval silnici 13 i u obce Krásný Les na Karlovarsku, kde leží na deseti kilometrech ledovka i čerstvý sníh. Další problémy pak hlásí dopravní policisté na Českolipsku, u obce Tuhaň musela být komunikace dočasně uzavřena. Na vozovce mají být zbytky sněhu i ledu.

U obce Nepřevázka v okrese Mladá Boleslav zkomplikovaly dopravu nehody celkem pěti aut. Jedna z nich se neobešla bez zranění - mělo by být ale lehčího rázu. V ulici Pražská v obci Dolní Břežany na Praze-západ se srazil autobus s osobním autem. Nehoda se obešla bez zranění.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty