Jana Brožková (Bydlet.cz)
Dávky a příspěvky  |  15.01.2018 22:37:00

Vypořádejte se s chřipkou pořádnou dávkou přírodní energie

Nastala zima a s ní i čas zvýšeného výskytu nejrůznějších nemocí. Lehce vás může potkat obyčejné nachlazení způsobené prostydnutím na některé z víkendových procházek nebo chřipka, kterou jste možná chytili v dopravním prostředku plném lidí po cestě do práce. V obou případech spolehlivě pomáhají v boji s těmito nemocemi osvědčené přírodní prostředky plné vitaminů a dalších cenných látek. Tradiční zázvor, skořice, česnek, citron a med ale můžete doplnit o petržel, řapíkatý celer, kurkumu nebo chilli. Fresh či smoothie z několika těchto přírodních životabudičů je navíc vhodné také jako prevence proti chřipce. Česká značka elektrospotřebičů Concept nabízí několik pomocníků, kteří vám s tím ochotně a rychle pomohou. 

Chřipku zdoláte freshem či smoothie

K přípravě protichřipkového i jakéhokoli jiného freshe se báječně hodí lis na ovoce a zeleninu Concept a to v nerezové, bílé, nebo černé barvě. Má velký vstupní otvor o průměru 75 mm, do kterého lze vkládat celé suroviny, využívá moderní technologii dvoufázového procesu odšťavňování a ze zbytků z odšťavňování lze vyrobit placičky, zeleninové karbanátky, zdravé sušené zeleninovo-ovocné chipsy nebo müsli. Kromě freshe ale umí vyrobit i smoothie, studené dezerty a zmrzlinu, zpracovat rybíz a troufne si i na výrobu domácího burákového másla.

Na fresh proti chřipce budeme potřebovat:

2 tyčky řapíkatého celeru

2 stroužky česneku

4 jablka

Vše postupně dáme do lisu a ihned konzumujeme. Podle vlastní chuti můžeme přidat i med.

 Česnek  obsahuje zhruba 400 různých látek. Kromě vitaminů A, B, C a D a dobře vstřebatelných minerálů je to asi stovka sirných sloučenin, což jsou přírodní antibiotika účinkující proti bakteriím a virům, a dokonce i proti řadě plísní. Česnek dokáže účinně stimulovat naši imunitu a používá se jako prevence proti chřipce, rýmě a dalším infekcím horních cest dýchacích. Řapíkatý celer je zdrojem nejen vlákniny a minerálů, ale také vitaminu C, karotenu a vitaminu skupiny B. Jablka mají vysoký obsah vitaminů, ale mezi jejich nejobdivuhodnější schopnost patří to, že dovedou regulovat chod mnoha vnitřních orgánů – posilují hlavně imunitní systém, krevní oběh a cévy. Nejbohatším zdrojem všech látek je slupka, takže jíst i odšťavňovat bychom měli jablka neloupaná.

Na petrželový fresh se zázvorem budeme potřebovat:

4 kořeny petržele nejlépe i se zelenými částmi

3-5 cm čerstvého zázvoru (množství závisí na Vaší chuti)

2 jablka

1/2 lžičky kurkumy a 1/4 lžičky muškátového oříšku

Pevné suroviny postupně vložíme do lisu, na závěr přidáme koření a čerstvé konzumujeme.

 Petržel  obsahuje jedinečnou kombinaci živin a také 3krát více vitaminu C než pomeranč. Má velký podíl chlorofylu, který čistí krev a tvoří nové červené krvinky. Společně s flavony se podílí na zvyšování okysličení krve a tím i na zvýšení schopnosti detoxikace a léčebných mechanismů. Petržel je jedinečným zdrojem živin a také

fantastickým zdrojem kyseliny listové, má močopudné účinky, snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci ledvin. Zázvor prohřeje celé tělo a má také relaxační účinky. Působí protizánětlivě a posiluje imunitní systém. Kurkuma má široké spektrum působení. Zvyšuje odolnost organismu, podporuje imunitu a celkovou regeneraci. Muškátový oříšek zajišťuje klidné trávení a podporuje chuť k jídlu.

Na mrkvový fresh s chilli papričkou budeme potřebovat:

1 citron (pokud je bio, neloupejte a dejte i se slupkou)

7 mrkví

1 čerstvou chilli papričku

Vše dáme do lisu a ihned podáváme.

 Citron  je bohatým zdrojem vitaminu C, posiluje tak imunitní systém a obranyschopnost organismu. Zvyšuje ale také výkonnost, a ač je kyselý, pomáhá odkyselovat organismus. Mrkev obsahuje celou řadu vitaminů, minerálů, stopových prvků a také selen, který je velmi důležitý pro náš imunitní systém. Zvyšuje odolnost organismu a chrání tělo před volnými radikály. Chilli papričky výrazně posilují imunitu, a to díky obsahu vitaminů A, B a C a minerálů. Obsahují také kapsaicin, který působí jako antioxidant, chová se také jako přírodní antibiotikum, pomáhá při ucpaném nose a je nápomocný i v prevenci chronických zánětů dutin.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Přečtěte si také:

14.12.2021Kontrariánské investování vyžaduje odvahu, ale i pořádnou dávku štěstí Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
06.06.2019MMF: Vypořádejte se s korupcí Patria (Patria Finance)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688