Hrubá stavba projektu Truhlárna v památkové zóně je dokončená

Jana Brožková, 11.1.2018
Truhlárna vyniká svým architektonickým řešením Stavební práce na komorním projektu developerské skupiny T.E Development Group s názvem Truhlárna značně pokročily. Hrubá stavba byla úspěšně dokončena ve stanoveném termínu a projekt se tak přesouvá do závěrečné fáze. O dodržení schváleného harmonogramu se postarala koncernová společnost T.E Construction Management, která je generálním dodavatelem stavby. Předání čtyř rodinných domů, jejichž celková prodejní hodnota činí téměř 130 milionů korun, je naplánováno na první polovinu tohoto roku.

Projekt Truhlárna od skupiny T.E spadá do kategorie prémiového bydlení. Vyrůstá v památkové zóně Tejnka na Praze 6 v místě, kde dříve stávala stará truhlárna a zájezdní hostinec. „Truhlárna vyniká svým architektonickým řešením. Z jedné strany plně respektuje původní zástavbu a koresponduje s historickým rázem starého Břevnova, fasáda do zahrad však dává vědět o moderním řešení a standardu plně odpovídajícímu nejvyššímu rezidenčnímu segmentu,“ komentuje partner skupiny T.E Martin Hubinger a dodává: „Generálním dodavatelem stavby je naše dceřiná společnost T.E Construction Management. Díky tomu máme realizaci kompletně pod kontrolou a můžeme našim klientům ručit za vysokou kvalitu provedení.“ Na projektu se dále podílel ateliér under-construction architects, který stojí za architektonickým návrhem. O interiéry se zasloužilo renomované londýnské studio Jestico + Whiles a o zahrady i dekorační zeleň na fasádě se postarali zahradní architekti z českého ateliéru Flera.

Domy v Truhlárně mají tři nadzemní a jedno podzemní podlaží s wellness a s úložným a technickým zázemím. V garážích s vyhrazeným místem vždy pro dva vozy pak nechybí ani stání pro hosty. Jednotlivá patra s prosklenými plochami a balkony dají rezidentům nahlédnout do zeleně jižních zahrad, střešní terasa pak poskytuje výhled na rušnou metropoli spolu s okouzlujícím panoramatem Hradčan. Promyšlené dispoziční řešení využívá každý volný prostor včetně mezipater. V domě tak bude místo například pro saunu či posilovnu, instalován bude také osobní výtah. Všechny domy jsou navrženy tak, aby vyhověly nejnáročnějším požadavkům energetického štítku A. Budoucí majitelé mají v ceně mimo jiné kompletní návrh interiérového designu od architektů z ateliéru Jestico + Whiles nebo péči o zeleň a společné prostory, které bude po dva roky od kolaudace zajišťovat developer.

•••

Developerská a stavební skupina T.E se soustředí na výstavbu prémiových nemovitostí s důrazem na kvalitu použitých materiálů a jedinečnost zpracování. Vznikla v roce 2014, za jejími hlavními představiteli však stojí mnohaleté zkušenosti s výstavbou nejen v České republice, ale i v zahraničí. Skupina T.E zastřešuje několik dalších firem specializujících se na jednotlivé developerské aktivity.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba