TNBiz (TN.cz)
24.12.2017 12:11:50

Předpověď na svátky: Ochladí se a ve vyšších polohách začne sněžit. Silvestr bude blátivý

I přes naději, kterou dávali meteorologové, ani letos nebudou na většině Česka bílé Vánoce. Obloha zůstane přes svátky zatažená a teploty budou šplhat až k deseti stupňům. Alespoň na horách by ale svátky měly být i se sněhem.

Do Česka v posledních dnech proudí teplý oceánský vzduch, který s oteplením přinesl i zmaření všech nadějí na bílé Vánoce. Podívejte se na podrobnou předpověď na vánoční svátky.


Neděle 24. prosince

Na Štědrý den bude zataženo až oblačno, ojediněle se vyjasní. Na horách se místy může objevit přeháňky nebo slabý déšť. Teploty se budou pohybovat mezi sedmi a deseti stupni, ve vyšších polohách bude kolem čtyř. Vítr bude na horách v nárazech dosahovat až 90 km/h.

 

Pondělí 25. prosince

Také na 1. svátek vánoční zůstane obloha zatažená, ojediněle bude mrholit. Během dne bude ale oblačnosti ubývat a místy prosvitne sluníčko, večer se objeví mlhy. Rtuť teploměru bude znovu šplhat k deseti stupňům, v noci zůstane na nule. 

Úterý 26. prosince

Mlhy vydrží na Moravě a severu Čech až do Štěpána. Bude oblačno až polojasno, ojediněle může drobně pršet, večer v polohách nad 900 metrů i sněžit. Noční teploty se budou pohybovat kolem nuly, ty denní dosáhnou čtyř až osmi stupňů.

 

Středa 27. prosince

I ve středu bude zataženo až oblačno, přechodně zejména v Čechách polojasno. V nížinách by lidé měli znovu počítat s mrholením, v polohách nad 600 metrů bude sněžit. Teploty zlstanou stejné jako v úterý.


Čtvrtek 28. prosince

Ke konci týdne se sněžení přesune i do nižších poloh. Na horách bude četnější, v nížinách může padat spíše déšť se sněhem. Během dne se vyjasní a přijde mírné ochlazení, teploty klesnou na 2 až 6 °C.


Vyhlídka počasí od pátku do neděle:

Zpočátku bude polojasno, od západu bude přibývat oblačnosti, až se obloha úplně zatáhne. Místy může sněžit nebo padat déšť se sněhem, ojediněle i mrznoucí. Noční teploty spadnou pod nulu, ty denní se budou nejdříve pohybovat mezi jedním a pěti stupni, v neděli se ale v Čechách oteplí až na 12 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty