Lyžovat jde i na Štědrý den, někde se jezdí za symbolickou cenu

TNBiz, 21.12.2017

Jestli se chystáte zítra nebo o vánočním víkendu na lyže, máte jistotu, že ve všech větších areálech v Česku budou vleky a lanovky v provozu. Na Štědrý den se ale bude lyžovat jen do čtrnácté hodiny a určitě se vyplatí podívat se na internetové stránky středisek, kde se třeba dozvíte, že někde budou ceny skipasů 24. prosince jen symbolické.

Staré vleky a kotvy pomalu ale jistě končí ve sběru. Lyžaře je potřeba si hýčkat. Čím větší pohodlí, tím víc návštěvníků areály pojmou. Novou sedačkovou lanovku mají ode dneška na Horních Mísečkách.

"Je to první krok přiblížit lyžování širokým masám, takže je tu lanovka pro všechny, kteří chtějí učit své děti lyžovat," uvedl Čeněk Jílek z lyžařského areálu Špindlerův Mlýn.

Nová lanovka je i v Deštném v Orlických horách. I tam finišovali, aby už na Vánoce jeli na plné obrátky. "Deset dnů padá přírodní sníh, byly i ideální podmínky pro umělé zasněžování," popsal podmínky v Deštné Petr Prouza.

Vzhledem k tomu, že za poslední dny připadlo zase několik centimetrů sněhu, kilometry sjezdovek v provozu přibývají geometrickou řadou.

"Zítra už spustíme i snowpark, jinak prezidentský expres je v provozu, lyžujeme na 60 centimetrech," přiblížil podmínky ve Vítkovicích v Krkonoších Tomáš John.

A už nemusíte ani do hor, i v nižších nadmořských výškách leží na kopci desítky centimetrů upraveného sněhu. Na Šacberku u Jihlavy spustili vlek. Je tam 50 centimetrů sněhu.

Jen počasí asi nebude příští dny to pravé ořechové. Bude asi tak jako dnes. "O víkendu i na Štědrý den bude na horách větrno, slabý déšť a teploty v 1000 metrech kolem plus tří," uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Na Štědrý den se lyžuje většinou pouze do 14 hodin, ceny skipasů budou na hodně místech jen symbolické.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky