TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.12.2017 10:01:23

Volba komunisty Ondráčka neplatí, boj o komisi pro GIBS pokračuje


Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček se nestane šéfem komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jeho volbu předseda Sněmovny Radek Vondráček prohlásil za zmatečnou, a to kvůli způsobu hlasování. Opakovat se tak bude v lednu.

Zdeněk Ondráček budí kontroverze už od počátku, kdy ho komunisté do čela komise navrhli. Včera odpoledne to sice vypadalo, že je jeho šéfování komisi pro kontrolu generální inspekce bezpečnostních sborů jisté, o pár hodin později bylo ale jeho zvolení zrušeno.

"Tam skutečně došlo k tomu, že z těch záběrů, které se pořídily, nebylo možné s naprostou jistotou určit, jakým způsobem byly, nebo nebyly vyzvednuty lístky některých poslanců," vysvětlil předseda Sněmovny Radek Vondráček.

Opakování volby navrhli ODS, Piráti, SPD, lidovci, TOP 09 i STAN. "My nevidíme žádný důvod, proč bychom měli zpochybňovat výsledekvolby, kdy byl dostatečný počet hlasů na to,aby pan Ondráček prošel," myslí si předseda KSČM Vojtěch Filip.

"Piráti si nepřáli zvolení pana Ondráčka, my jsme se té volby zúčastnili a nehlasovali jsme pro něj. ANO se z toho chtělo trochu vylhat, ale udělali to procesně špatně, prostě vyzvedli si ty lístky a zvedli to kvórum," reagoval Mikuláš Ferjenčík z Pirátské strany.

"Já si myslím, že je škoda, že už to nebylo uzavřeno, ať by to dopadlo tak či onak," uvedl Jaroslav Faltýnek z hnutí ANO. Spor o Ondráčka vedou politici několik týdnů.

"Je to jejich volba, já se nechci k tomu vyjadřovat," odmítl Ondráček komentovat vzniklou situaci.

"Má bezpečnostní prověrku na přísně tajné a pracoval dokonce v komisi pro kontrolu BIS, což je tématika mnohem delikátnější než GIBS," ospravedlňoval již dříve zvolení Ondráčka Josef Skála z KSČM.

"S panem Ondráčkem v minulosti jsem dělal některé zákony směrem k policii České republiky, on jako poslanec v těch věcech pomáhal a byl ve prospěch policie," podpořil zvolení Milan Chovanec z ČSSD.

Poslanci budou o tom, kdo se stane předsedou komise pro kontrolu nad Generální inspekcí bezpečnostních sborů hlasovat znovu 16. ledna.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688