Vlada.cz (Vláda)
Investice  |  19.12.2017 09:58:50

Vláda premiéra Andreje Babiše schválila návrh programového prohlášení vlády a projednávala evropskou politiku

Vládní kabinet pod vedením předsedy vlády Andreje Babiše schválil v pondělí 18. prosince 2017 na svém zasedání ve Strakově akademii Návrh programového prohlášení vlády České republiky. Vláda jednala rovněž o aktivní roli ČR v evropské politice.

Návrh programového prohlášení vlády České republiky, který dnes vláda schválila, bude premiér během tohoto týdne projednávat se všemi předsedy parlamentních stran. V úterý 19. prosince bude premiér jednat s předsedy ODS a KDU-ČSL, ve středu 20. prosince s KSČM, ČSSD a s hnutím STAN a ve čtvrtek 21. prosince se zástupci SPD, Pirátů a TOP 09. Následně požádá premiér předsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, aby vláda mohla požádat Poslaneckou sněmovnu o vyslovení důvěry.

Vláda Andreje Babiše se rovněž zabývala evropskou agendou. Chce jí věnovat zvýšenou pozornost, proto dnes přijala usnesení o aktivním prosazování zájmů České republiky v  Evropské unii. Kabinet uložil předsedovi vlády, aby do 10. ledna 2018 předložil přehled klíčových agend evropské politiky, které bude vláda v rámci Evropské unie prosazovat. Každý člen vlády předloží podklady do 5. ledna 2018 a po zpracování jednotlivých pokladů se touto agendou bude zabývat vláda na svém zasedání ve čtvrtek 11. ledna 2018. Vládní kabinet se chce věnovat evropské agendě aktivně a jednotlivé resorty tak budou pravidelně informovat o výsledcích jednání na jednotlivých radách v Bruselu.

Premiér Babiš také na dnešním zasedání informoval členy vlády o jednáních se zástupci Evropské komise a Evropské rady, které se uskutečnily ve dnech 14. a 15. prosince 2017 v rámci zasedání Evropské rady v Bruselu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 10:46  Pustí Rus plyn, nebo ne? Jan Berka (Roklen24)
Čt 10:34  Avast: Odchází finanční ředitel Philip Marshall Research (J&T BANKA)

Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ