BHS (BH Securities a.s.)
Alternativní investice  |  18.12.2017 17:38:53

Bitcoin aneb všichni chtějí bez práce zbohatnout

 

„Významná burza CME začíná obchodovat termínované kontrakty na bitcoin. Po CBOE je to již druhá významná derivátová burza, která umožňuje obchodovat termínové kontrakty na bitcoin, což významně usnadňuje obchodování s touto měnou," říká hlavní analytik BH Securities Martin Vlček.

 

Díky schválení termínovaných kontraktů futures na bitcoin výrazně roste šance, že regulátoři schválí jeden nebo několik burzovně obchodovaných fondů ETF, které by byly obchodovány na jednom z hlavních akciových parketů v USA, Nasdaq nebo NYSE. ETF by umožnilo spekulovat na ceny bitcoinu i s menšími částkami, protože současné termínované kontrakty jsou pro běžného "malého" klienta příliš velké a riskantní," dodává hlavní analytik BH Securities Martin Vlček

 

Bitcoin stále budí rozporuplné reakce. Banky JPMorgan Chase & Co a Citigroup stále odmítají obchodování s virtuálními měnami. Goldman Sachs Group umožní obchody jen vybraným klientům,“ upozorňuje hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

 

„Chamtivost lidí nemá hranic, a dokud lidé po celém světě budou masově propadat myšlence, že jde bez práce pohádkově zbohatnout, můžeme očekávat další růst virtuálních měn,“ varuje hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

 

Včera se na poli virtuálních měn uskutečnil další historický milník. Chicago Mercantile Exchange (CME) jakožto jedna z nejvýznamnějších světových burz začala jako druhá burza po CBOE obchodovat termínované kontrakty na bitcoin. Tato informace představuje důležitý moment, který postupně legitimizuje trh s bitcoinem a posouvá ho opět o další krok na serióznější úroveň.

 

Některé významné banky jako JPMorgan Chase & Co a Citigroup však obchodování s virtuálními měnami stále odmítají. Goldman Sachs Group zas uvedla, že obchodování termínovaných kontraktů na bitcoin umožní jen určitým klientům.

 

Zatímco na začátku roku se bitcoin obchodoval za cenu pod 1000 dolarů, dnes se jeho cena přehoupla přes 19 000 dolarů. V historii lidstva není příliš mnoho příkladů, kdy nějaké aktivum takto prudce vzrostlo a nenásledoval dramatický sešup dolů. Otázkou však je, jak dlouho bitcoin poroste, než přijde jeho pád. Chamtivost lidí nemá hranic, a dokud lidé po celém světě budou masově propadat myšlence, že jde bez práce pohádkově zbohatnout, můžeme očekávat další růst virtuálních měn.

 

Martin Vlček

 

Hlavní analytik​​

 

 

BH Securities a.s.

 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688