TNBiz (TN.cz)
15.12.2017 08:47:49

O víkendu vtrhne do Česka zima. Bude mrznout a sněžit i v nížinách

Třetí adventní víkend navodí počasím v Česku vánoční atmosféru. Sněžit a mrznout by mělo na horách i v nížinách. O víkendu se ještě více ochladí, mírné oteplení přijde až v druhé půlce příštího týdne.

Pokud se o víkendu chystáte vyrazit na předvánoční nákupy, dávejte pozor na silnicích. Sněžit totiž bude podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu i v nižších polohách, nejen na horách. Ještě více se ochladí a sníh může přimrzat.

Pátek

Už v noci na pátek přešla přes Česko frontální vlna, která s sebou přinesla ochlazení. Teploměr přes den vystoupá na 2 až 6 stupňů Celsia, bude oblačno až zataženo. Během dne by se ale mělo postupně vyjasňovat.

Déšť, který ráno padal na většině území Čech, se změní na sněžení. Padat sníh by měl i v nižších polohách - nad 400 metrů, na jihu a východě přechodně nad 800 metrů.

Sobota

Také v sobotu bude oblačno a sněhu si užijeme i v nížinách. Sněžení se objeví občasně, případně i s deštěm. Noční teploty klesnou pod nulu, ty denní vyšplhají jen na -1 až +3 stupně Celsia.

Neděle

I v neděli zůstane obloha zatažená, postupně by se ale podle předpovědi měla rozjasnit. Znovu se objeví sněhové nebo smíšené přeháňky - na horách i níže. Noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 stupni Celsia, denní kolem nuly.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty