Roman Havlíček (Meteobox)
14.12.2017 15:27:50

O víkendu bude velká oblačnost, chladno a místy občasné sněžení, jen přechodně polojasno, více srážek pak po víkendu

Za okluzní frontou, která přešla v noci přes naše území, k nám proudí od západu chladnější vzduch. Přes západní Evropu postupuje frontální vlna, která začne během večera ovlivňovat i počasí u nás. V dalších dnech k nám pak v severozápadním proudění bude pokračovat příliv chladného vzduchu od severozápadu a o víkendu se postupně začne do střední Evropy rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Počátkem příštího týdne nás pak ovlivní tlaková níže a s ní spojený frontální systém.

 

Dnes bude oblačno až zataženo, jen přechodně až polojasno, ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 600 m n.m., na jihu i výše, srážky sněhové.

Nejvyšší denní teploty 3 až 7°C, ojediněle při zmenšené oblačnosti tepleji.

V 1000 m n.m. kolem 0°C

Vítr mírný západní až jihozápadní 4-9 m/s, místy s nárazy až kolem 15 m/s, na horách až kolem 20 m/s. Na východě zpočátku i silnější.

 

V noci bude zpočátku oblačno až skoro jasno, ojediněle sněhové přeháňky, pod 400 m n.m. i srážky dešťové. Postupně od západu přibývání oblačnosti na zataženo s deštěm nebo deštěm se sněhem, od 400 m n.m. v jihovýchodní polovině území přechodně až od 800 m n.m. srážky sněhové. Při vyjasnění ojediněle tvorba náledí, při dešťových srážkách ojediněle i možnost slabé ledovky.

Nejnižší noční teploty 2 až -2°C.

Vítr mírný jihovýchodní až jihozápadní 2-7 m/s, na severovýchodě a zpočátku i jinde místy v nárazech až 15 m/s, v Jeseníkách i s nárazy až 20 m/s, bude přechodně slábnout. Na severozápadě později i slabý proměnlivý.

 

pátek bude zpočátku zataženo až oblačno, místy s občasným deštěm nebo deštěm se sněhem, nad 400 m n.m. a na východě zpočátku i nad 700  m n.m. srážky sněhové. Postupně ubývání oblačnosti a místy přeháňky, během dne postupně až polojasno a srážky ojediněle. Ojediněle v ranních a dopoledních hodinách vznik náledí.

Nejvyšší denní teploty 2 až 6°C, na jihovýchodě při zmenšené oblačnosti ojediněle až 8 °C.

V 1000 m n.m. kolem -1°C

Vítr mírný, postupně až čerstvý jihozápadní až západní 4-8 m/s, místy s nárazy až kolem 15 m/s, na horách až kolem 20 m/s, postupně bude slábnout. Ve východní polovině území zpočátku vítr z jižních směrů.

 

V sobotu bude oblačno až zataženo, zejména v noci přechodně polojasno, místy s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, během dne přechodně pod 300 m n.m. i srážky smíšené. V noci a ráno ojediněle náledí.

Nejnižší noční teploty 0 až -4°C.

Nejvyšší denní teploty 0 až 4°C.

Vítr slabý proměnlivý, během dne mírný převážně západní 2-6 m/s.

 

V neděli bude oblačno až zataženo, zpočátku přechodně i polojasno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, během dne ojediněle pod 300 m n.m. srážky smíšené.

Nejnižší noční teploty 0 až -4°C, ojediněle při vyjasnění a utišení větru až -6°C.

Nejvyšší denní teploty -1 až 3°C.

Vítr slabý až mírný západní až severozápadní 2-7 m/s, začne později večer a v noci zesilovat.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty