Wüstenrot (Wüstenrot)
Bydlení  |  14.12.2017 12:11:10

5 rad, jak vytvořit ložnici snů

Ložnice by měla být duší celého bytu. Kvalitní spánek totiž ovlivňuje nejen naše pocity, náladu, zdraví, ale také délku našeho života. Někdo z nás více, jiný méně, ale spánkem strávíme téměř třetinu života, proto bychom měli věnovat dostatečnou pozornost právě místu, kde trávíme podstatnou část odpočinku.

Starý nábytek po rodičích byl jistě vítaným pomocníkem v prvním samostatném bydlení, jeho vzhled a funkčnost jsou však částečně, nebo úplně pryč. A co teprve ten prošlapaný koberec? Pokud jste dospěli k názoru, že by si i vaše ložnice po všech odsloužených letech zasloužila nový interiér a vy mnohem příjemnější a útulnější místo k odpočinku, není důvod váhat.

Kde začít – jasná představa a rozpočet s rezervou

První a nejdůležitější kroky směřují vždy k vaší představě, jak by vysněná ložnice měla vypadat. Někdo chce, aby vzhled a vybavení korespondoval se zbytkem bytu, někdo má rád kontrasty nebo si chce místo pro spánek přizpůsobit zcela jinak. „Ještě před samotnou představou nové ložnici doporučujeme vytvořit rodinný rozpočet. Kolik jste do rekonstrukce ochotni investovat, jestli budete provádět stavební úpravy a především, jak rekonstrukci zaplatíte. Na výběr máte z několika možností – vlastní úspory, půjčka od známých, bank, nebo výhodnější úvěr ze stavebního spoření,“ doplňuje expert na financování Jiří Klos.

  1. Rozpočetrezervou
  2. Jasná představa budoucí ložnice
  3. Porovnání ideálního řešení s prodejci interiérového vybavení a posouzení stanoveného rozpočtu, případně přehodnocení
  4. Sestavení hlavního i záložního plánu rekonstrukce – nikdy nevíte, kdy z trhu zmizí tapeta, kterou jste nutně potřebovali
  5. Pečlivý výběr řemeslníků

TIP: Pokud budete řešit rekonstrukci interiéru, zkuste se také podívat na aktuální trendy. V příštím roce budou podle odborníků bytovému designu vládnout zelené odstíny. Kromě zelené se setkáte s temně modrou a minerálně šedivou, která nejlépe vynikne v podobě doplňků. Do kurzu se opět dostane vybavení v retro stylu.

Rozhodně nezapomínejte na své vlastní představy a oblíbené barvy, díky kterým se může stát nová podoba ložnice zcela jedinečnou. Pokud vaše plány zahrnují i stavební úpravy, rozhodně se nebojte a pusťte se do nich.

Zkuste stavební spoření

Stavební spoření se dlouhodobě řadí k nejoblíbenějším produktům nejen v oblasti spoření, ale také v oblasti úvěrů na bydlení. „Nezastupitelnou roli hrají úvěry ze stavebního spoření především u rekonstrukcí a modernizací bydlení,“ potvrzuje Klos. Ke smlouvám o stavebním spoření můžete za řádné finanční úložky získat státní podporu až 2000 ročně. V případě využití úvěru ze stavebního spoření jsou úrokové sazby o více než pět procentních bodů nižší než u klasických spotřebitelských úvěrů. Navíc lze úroky z úvěru také odečíst z daňového základu.

Pokud plánujete rekonstrukci svého bydlení a poslední, co vám chybí je výběr vhodného finančního partnera, můžete využít soutěže, kterou Wüstenrot spustil ke svému 25. výročí na českém trhu. Všichni zájemci uvažující o rekonstrukci, kteří do konce roku využijí výhodné nabídky Půjčky ProBydlení, budou zařazeni do slosování o půl milionu korun.


Wüstenrot

Finanční skupina Wüstenrot se zaměřuje na tvorbu finančních rezerv a financování bydlení. Její portfolio zahrnuje stavební spoření, úvěry a hypotéky a depozitní produkty. Se svými produkty Půjčka ProBydlení (překlenovací úvěr) a Kamarád+ (stavební spoření pro děti) si finanční skupina vybojovala pevnou pozici na trhu stavebního spoření. Zaměřuje se také na poskytování hypotečních úvěrů na bydlení a vydávání hypotečních zástavních listů. Na přelomu let 2010/2011 rozšířila svou nabídku o spořicí a běžné účty a termínované vklady.

Více informací na: https://www.wustenrot.cz/

09.11. 18:29  Ložnice na zakázku (LAURA)
24.10. 20:23  ložnice (JirkaCR)
04.10. 14:03  Ložnice (Honza)
30.09. 22:18  sestavy (Marie)
05.01. 12:31  Ložní prádlo (simona)








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688