Epidemie žloutenky v Ústí sílí, každý den se dezinfikují autobusy

TNBiz, 11.12.2017

Ústí nad Labem rozšiřuje opatření proti epidemii žloutenky. Ve městě každý týden přibývá kolem patnácti nových případů. Dopravní podnik teď proto denně dezinfikuje vozidla městské hromadné dopravy.

Epidemie žloutenky, tedy nemoci špinavých rukou, se podle hygieniků šíří například přes madla ve vozidlech městské hromadné dopravy nebo nákupních košíků. Problém je v tom, že si lidé málo myjí ruce a vir této infekční nemoci se tak nekontrolovatelně šíří.

Dopravní podnik proto začal dezinfikovat už i interiéry vozidel městské hromadné dopravy - a to jednou denně. Především pak madla, kterých se cestující pochopitelně dotýkají nejčastěji.

Podle hygieniků se i díky tomuto opatření podařilo zmírnit stoupající počty nakažených lidí. Nyní jich každý týden přibývá okolo patnácti, dříve to bylo téměř dvacet. V Ústí je aktuálně bezmála 350 nakažených, epidemie se začala pomalu šířit začátkem roku. V podobně velkých městech bývají počty nakažených žloutenkou řádově nižší, běžně jen v jednotkách případů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy