TNBiz (TN.cz)
08.12.2017 10:15:19

Řidiče trápí ledovka. Na silnicích se i umíralo, nejhůř je na východě

Řidiči v Česku bojují s ledovkou, která se na silnicích vytvořila už v noci na pátek. Nedaleko obce Dvorce na Jihlavsku bouralo pět aut a i když se nehoda v tomto případě obešla bez zranění, další incident na Písecku už stál řidiče život.

Velký pozor si ráno musejí dát řidiči hlavně ve východních Čechách, kde se kvůli silnému větru a sněžení mohou tvořit i sněhové jazyky. Varování meteorologů před ledovkou platí hned pro sedm krajů - Jihomoravský, Vysočinu, Královéhradecký, Liberecký, Moravskoslezský, Olomoucký i Pardubický - a to od rána až do třinácté hodiny.

A policie už hlásí první nehody. Před sedmou hodinou ráno havarovala a vylétla ze silnice dvě auta u Ústí nad Orlicí, u Kyjova na Hodonínsku pak nehodu na namrzlé silnici způsobila srna. A bouralo se i na Vysočině, odkud policisté hlásí hromadnou nehodu pěti aut. Incident se stal v obci Dvorce na Jihlavsku, nikomu se naštěstí nic nestalo.

Nejhorší následky má ale bouračka na jihu Čech. U obce Dobev havaroval řidič osobního auta, vůz po nárazu do mostku začal hořet. Muž nepřežil.

Až tříkilometrové kolony se tvoří na silnici 282 při vjezdu do obce Koberovy, ve směru na Železný Brod. Vozovka je velmi kluzká, situaci komplikuje hlavně sníh. Pozorní by ale měli být řidiči i na Jablonecku. Na silnici 10 v obcích Kořenov a Desná leží na vozovce souvislá dvoucentimetrová vrstva sněhu. Na Prachaticku je pak průjezd se zvýšenou opatrností možný na silnici 4 v obcích Horní Vltavice a Kubova Huť, kde uvázl kamion.

Sněžit má podle meteorologů i v následujících dnech. Předpověď počasí najdete zde.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty