TNBiz (TN.cz)
02.12.2017 10:18:34

Česko o víkendu zahalí ranní mlhy, v noci může být až - 10 °C.

Velká část České republiky se v sobotu probudila do husté mlhy, která by mohla zejména na Moravě a ve Slezsku namrzat. Meteorologové už v pátek vydali výstrahu před ledovkou, která by měla trápit východ republiky až do desáté hodiny.

Ranní mlhy by zejména na severu a severovýchodě podle meteorologů mělo přes den vystřídat slabé sněžení, jinde by mělo sněžit jen ojediněle. Po většinu dne bude oblačno až zataženo. Teploty se budou v sobotu pohybovat kolem -2 až 2 °C, na horách by mělo být kolem -4 °C.

Už v pátek dopoledne vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) výstrahu před ledovkou, která platí v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji až do 10:00.

V noci na neděli klesne teplota k -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce by mohla klesnout až k -10 °C. Meteorologové opět varují před namrzající mlhou.

Ani nedělní den nepřinese výraznou změnu, teploty se budou pohybovat kolem nuly, přes den by mělo být oblačno až polojasno, sněžit by mělo jen slabě. Až později odpoledne a večer se začne od severozápadu zatahovat, oblačnost přinese také silnější sněžení.

Od pondělí by se pak mělo mírně oteplit, nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat mezi 1 až 5 °C. Díky tomu bude v nižších polohách sněžení přecházet v déšť, který může zejména po ránu namrzat, varuje ČHMÚ. Během týdne by se pak mělo oteplit na 3 až 7 °C.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty