TNBiz (TN.cz)
30.11.2017 10:39:39

Jižní Moravu zasypal sníh. A sněžit nepřestává.

Od půlnoci platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před sněžením. Sníh padá v Olomouckém, Zlínském a Moravskkoslezském kraji a také na severu Jihomoravského kraje. Na pozoru by se tak měli mít především řidiči.

Podle portálu dopravniinfo.cz, který provozuje Ředitelství silnic a dálnic, by měli být řidiči opatrní například u Nového Jičína, ale také u Vsetína či Zlína.

Silničáři hlásí, že většina hlavních tahů je po chemickém ošetření mokrá a sjízdná se zvýšenou opatrností, především na silnicích nižších tříd jsou ale místy zbytky rozbředlého sněhu nebo dokonce čerstvá sněhová pokrývka.

Jízdu řidičům na Moravě a ve Slezsku také ve čtvrtek ráno místy komplikuje déšť se sněhem, mrholení nebo mlha. Došlo už i kněkolika nehodám - například u Fulneku, mezi Kravaři a Opavou nebo v Třanovicích na Frýdecko-Místecku, kde se dvě auta srazila na kruhovém objezdu. Všechny zmíněné nehody se ovšem obešly bez zranění.

Zvlášť opatrní by měli být celý čtvrtek řidiči, kteří zamíří do vyšších poloh - v nížinách se sice sníh míchá s deštěm, v podhůří a na horách to ovšem neplatí. Podle meteorologů může v Beskydech napadnout až 20 centimetrů sněhu, v nížinách to může být centimetrů až dvanáct.


Hustě sněží také na Valašsku.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty