Prestižní cena od EU pro Česko: jaká jsou naše nejkrásnější místa

TNBiz, 27.11.2017
Radnice v Jablonném nad Orlicí

Orlické hory a Podorlicko patří k nejkrásnějším místům, které v Česku máme. Myslí si to i Evropská komise, která tuto lokalitu ocenila prestižní cenou. Do soutěže se zapojila s produktem Zámky na Orlici - česká Loira. Ocenění vyzdvihlo destinaci na evropskou úroveň.

Tématem letošního ročníku soutěže EDEN, která cílí na méně známé evropské regiony, byl kulturní turismus. Orlické hory a Podorlicko se postupně dostaly mezi tři nominované finalisty a nakonec se staly absolutním vítězem.

"Ocenění má pro destinaci velikou hodnotu a moc si toho vážíme. Orlické hory a Podorlicko jsou pro mnohé stále neobjeveným regionem, který tiše vyčkává, až přijde jeho čas. A přišel!" sděluje své dojmy Jaroslav Zedník, předseda zájmového sdružení Orlické hory a Podorlicko.

"Podpora produktu je pro nás výzvou dále jej rozvíjet a návštěvníkům pobyt v destinaci ještě více zpříjemnit a motivovat k objevování dalších pokladů, které tu máme," dodává Eva Vaníčková, ředitelka destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko.

Prohlídku zámků si zpříjemníte posezením v zámeckých kavárnách, cukrárnách a restauracích, procházkou zámeckými parky a oborami, projížďkou po cyklostezkách nebo návštěvou některé z celé řady kulturních akcí. Na zámku v Potštejně a Doudlebách nad Orlicí se můžete i ubytovat, po domluvě také v Častolovicích.

Zajet sem můžete na jednodenní výlet, ale můžete tu strávit i několik dní. Inspirací vám může být 3denní doporučený program včetně tipů, kde se ubytovat, dobře najíst a co dalšího v okolí podniknout, který najdete na turistickém portále destinace www.mojeorlickehory.cz.

Destinace je na zámky i osobnosti šlechtických rodů skutečně  bohatá, za dalšími příběhy zavítejte na Kolowratský zámek do Rychnova nad Kněžnou, za rodem Colloredo-Mansfeldů do Opočna či rodem Parishů do Žamberka, ale také do Kvasin, Letohradu, Lanškrouna či Chocně.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy