Češi chtějí letos na Vánoce do Amsterdamu, někteří poletí za teplem

Nejvyhledávanější vánoční destinace Nejčastěji vyhledávanou vánoční destinací je letos u Čechů Amsterdam. Na období mezi 20. prosincem 2017 a 2. lednem 2018 si letos v celosvětovém rezervačním systému Amadeus zjišťovalo informace o letenkách do holandské metropole už přes sto tisíc Čechů. Láká je ale také Španělsko. Letenky do Madridu si zatím vyhledalo druhé největší množství cestovatelů z Čech. Řada z nich však plánuje strávit i letos Vánoce v exotičtějších destinacích jako Dubaj, Bangkok nebo Istanbul.

Češi letos nejčastěji uvažují o tom, že poletí na Vánoce do Holandska a také do Španělska. Už tradičně ale těmto evropským zemím šlape na paty exotika v čele s Dubají ve Spojených arabských emirátech a thajským Bangkokem. Cestování se daří a stále více Čechů tráví vánoční svátky v teple. Dubaj i Bangkok patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější cíle, letošní zájem jen potvrzuje prodejní trend v posledních letech,“ řekl Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Destinace

Počet vyhledání

1.

Amsterdam

109 335

2.

Madrid

99 272

3.

Dubaj

75 930

4.

Bangkok

72 272

5.

Frankfurt

69 415

6.

Istanbul

65 116

7.

Mnichov

64 221

8.

Barcelona

63 819

9.

Los Angeles

62 844

10.

Miami

59 455

Tabulka zobrazuje prvních deset destinací, které Češi pro období od 20. prosince 2017 s návratem do 2. ledna 2018 nejčastěji vyhledávali v celosvětovém rezervačním systému Amadeus. Ten je využíván pro rezervace letenek zhruba polovinou leteckých společností a specializovaných prodejců letenek.

Na své vánoční popularitě neztrácí ani německý Frankfurt nad Mohanem, který se ve statistice vyhledávání umístil na pátém místě. „Frankfurt, ale i Mnichov se o Vánocích tradičně drží mezi oblíbenými cíli českých turistů, kteří se tam vydávají především za vánočními nákupy, podobně jako do Londýna,“ doplnil Josef Trejbal. První desítku vyhledávaných vánočních destinací pro rok 2017 uzavírají americká velkoměsta Los Angeles a Miami.

Statistika vyhledávání dobře ukazuje chuť Čechů do cestování, zdaleka ne všichni ale nakonec vyhledanou letenku zakoupí. Například loni v období Vánoc vycestovalo s portálem Letuška.cz letecky do zahraničí celkově zhruba 5 tisíc lidí, z nichž nejvíce zamířilo do Moskvy a dále do Dubaje, Paříže a Bangkoku. Tento počet podle očekávání letos poroste. „Nárůst počtu cestujících letos registrujeme nejen v letní, ale i zimní sezóně. Současná situace na trhu tomu nahrává. Podle dosavadních letošních statistik očekáváme pro letošní Vánoce zhruba 20procentní nárůst prodejů,“ doplňuje Josef Trejbal.

*Zdroj: Letuška.cz získala tyto údaje prostřednictvím placené služby Amadeus Travel Intelligence společnosti Amadeus. Ta využívá agregovaná data z mnoha různých zdrojů, ze kterých se s vysokou mírou přesnosti vypočítávají unikátní statistiky vytíženosti jednotlivých letů. S tatistiky jsou založeny na komerčních pravidelných letech, nejsou do ní tedy zahrnuty soukromé lety a jiné speciální nepravidelné linky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky