Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  16.11.2017 17:04:12

Akcie v Praze před dnem volna posilovaly. Nejvíc Philip Morris na 16 200 Kč za akcii

Pražská burza, stejně jako většina akciových trhů v Západní Evropě, dnes těžila z dobré nálady investorů a naplnila zisková očekávání. Po třech dnech ztrát uzavřel akciový index PX v zeleném a přidal 0,18 procenta na 1 054,75 bodu. Trh dnes hnaly k ziskům akcie energetiky ČEZ a Erste Bank a Philip Morris CR. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den je podprůměrných 320 milionů korun. Průměrný objem obchodů za poslední rok je rovných 600 milionů korun. Zítra, tedy v pátek 17. listopadu je pražská burza s ohledem na státní svátek uzavřená.

Ještě před dnešním otevřením pražské burzy oznámil své výsledky hospodaření výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens. Firma za 3. čtvrtletí 2017 vykázala zisk EBITDA ve výši 10,3 mil. EUR, zatímco očekávání počítalo s 10,8 miliony eur. Pegas ale potvrdil roční výhled EBITDA v rozmezí od 43 do 50 milionů eur. Firma reportovala nepatrně slabší výsledky, než očekával trh a investoři se zatím nedozvěděli ani žádné bližší informace ohledně dividendy či možného stažení akcií z trhu. Pegas Nonwovens oznámil, že uspořádá mimořádnou valnou hromadu akcionářů, která se uskuteční 18. prosince 2017 v Lucembursku. Akcie Pegasu uzavřely den ztrátou 0,27 procenta na 818 za akcii. Komentář k výsledkům si můžete přečíst na odkazu v sociální síti Twitter:

Hračkářský #gigant nebude. #Mattel odmítl návrh na #převzetí od #Hasbro - https://t.co/xb8aRFO8y1 pic.twitter.com/WluN0fxLIx

— Patria.cz (@PatriaCZ) November 16, 2017

Dnešní tahoun burzy, akcie energetiky ČEZ, předvedly návrat nad hranici 480 a připsaly zisk ve výši 0,9 % na 480,50 za akcii. Oproti předchozím seancím se na vyšší hodnoty posunuly také akcie Erste Group (+0,6 % na 946,40 za akcii). Tabákový Philip Morris CR zaujal nejziskovějším výkonem dne v Praze, když jeho akcie přidaly 0,92 procenta na 16 200 za akcii.

Akcie Komerční banky nakonec neustály plusový vývoj přes den a nepřekonaly hranici 905 za akcii. Cenné papíry se přidaly ke ztrátovým titulům dne s propadem o 0,23 % na 903 za akcii. Také akcie Moneta Money Bank odepisovaly ztráty, když vykázaly už druhý mínusový den po sobě a uzavřely den s oslabením o 0,7 procenta na 77,65 za akcii. Ani Vienna Insurance Group nepomohla českému finančnímu sektoru k ziskům, když ztratila po třetím ztrátovém dni po sobě 0,29 % na 644,10 za akcii Střední Evropa obchodovala smíšeně, když polský WIG 20 odepsal 0,09 procenta, rakouský ATX index 0,23 procenta a maďarský SE index posílil o 1,17 %. Slovenské akcie přidaly nakonec 1,20 procenta.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688