Sníh těší lyžaře, které areály otevřou už o víkendu?

TNBiz, 13.11.2017

Kdo má z příchodu sněhu radost, jsou lyžaři, kteří už vyhlížejí novou sezónu. Zatím se lyžuje pouze v jednom areálu, ale další by mohly otevřít už o tomto víkendu.

Krkonoše hlásí až 25 centimetrů přírodního sněhu. Některá střediska už zasněžují. Tady ta pravá lyžařská sezóna začne asi nejdřív. A je možné, že se už o víkendu právě tady rozjede první lanovka.

Patnáct centimetrů sněhu a děla připravená k ostrému startu - tak to vypadá například v Říčkách v Orlických horách. Tady plánují sezónu odstartovat nejpozději na začátku prosince. Skipasy nezdraží, budou stát stejně jako loni.

Ani v Krušných horách se zatím nelyžuje a ani nezasněžuje. Na všech sjezdovkách už sice leží nový sníh, zatím je ho ale málo. Na Klínovci se loni touhle dobou už lyžovalo, letos to tu chtějí stihnout do dvou týdnů.

A jak to vypadá na Lipně? Po sněhu zatím ani vidu, ani slechu. Svahy jsou zelené. Už zítra by tu ale chtěli spustit sněžná děla. I tady by se první vleky měly rozjet nejpozději začátkem prosince.

A na ještě větší ochlazení - to proto, aby mohli začít zasněžovat - čekají i majitelé sjezdovek na Vysočině. Přípravy třeba na sjezdovce v Jihlavě finišují.

Nelyžuje se zatím ani v jednom z moravských lyžařských areálů. V Beskydech střediska čekají na pořádnou sněhovou nadílku. První vleky by se tu podle odhadů mohly rozjet na přelomu listopadu a prosince.

Jediným areálem u nás, kde se už alespoň o víkendech na technickém sněhu lyžuje, je Monínec na Příbramsku. Od pátku by tam měli mít v provozu dvě sjezdovky.

To běžkaři si zatím téměř všude ještě musejí počkat na více sněhu. Kratší běžecké trasy jsou upravené jen v nejvyšších polohách Krušných hor v okolí Božího Daru.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky