Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  08.11.2017 10:01:02

Moneta, očekávání čistého zisku 827 mil. Kč

Česká národní banka (ČNB) oznámila kapitálové požadavky na Monetu pro rok 2018. Celková požadovaná
kapitálová přiměřenost zůstává na úrovni 14 % a skládá se z regulatorního požadavku na kapitál v rámci pilíře 1 (8 %), požadavku ČNB v rámci pilíře II (3 %), proticyklické rezervy (0,5 %) a bezpečnostního kapitálového polštáře ve výši 2,5 %. Od 1.7.2018 pak bude zvýšena proticyklická rezerva na 1 % a celková
požadovaná kapitálová přiměřenost v druhé polovině roku tak stoupne na 14,5 %. Moneta zároveň potvrdila svůj střednědobý cíl udržovat kapitálovou přiměřenost na úrovni 15,5 %. Management již dříve avizoval, že změnu kapitálových požadavků neočekává, zprávu tak hodnotíme neutrálně.

Moneta zveřejní výsledky za 3Q 2017. Na úrovni čistého zisku očekáváme výsledek 827 mil. (-9 % r/r). Očekáváme růst úvěrů nad úrovní trhu vyšším jednociferným tempem. Konkurence v segmentu spotřebitelských úvěrů a rostoucí podíl hypoték budou nadále tlačit úrokové marže níže. Čisté úrokové výnosy očekáváme na úrovni 1 793 mil. (-12 % r/r). Dosavadní výrazný propad výnosů z poplatků a provizí by měl mírně zpomalit, nicméně stále očekáváme meziroční pokles o 5,5 % na 447 mil. . Celkové provozní náklady by tak měly být o 5 % nižší r/r, když růst personálních nákladů je více jak kompenzován poklesem ostatních administrativních nákladů. Pozitivní vývoj ekonomiky a rekordně nízká nezaměstnanost by měly nadále přispívat k nízké úrovni rizikových nákladů.

Pokud by se naplnila naše projekce, dosáhl by zisk za první tři kvartály 83 % celoročního výhledu managementu (3,65 mld. ) a společnost by tak byla na dobré cestě k překonání tohoto výhledu či jeho zvýšení. Hlavní sledovaná témata budou stejná jako obvykle, tedy vývoj úrokových marží a úroveň kapitálu s ohledem na prostor pro výplatu dividend. Navíc by společnost mohla naznačit něco k vývoji hospodaření v příštím roce.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688