Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  06.11.2017 14:35:17

Mylan a CVS Health mají zisky, ale také problémy

Poslední dvě společnosti farmaceutického sektoru, na jejichž výsledky hospodaření za 3. čtvrtletí roku 2017 investoři čekali, představily svá data. Mylan a CVS Health investorům sice představily solidní data, ale obě firmy se potýkají s problémy v generování příjmů. Zatímco akcie CVS Health v pre-marketu přidávají 1,07 procenta, akcie Mylanu atakují zisk ve výši 1,5 procenta.

Milan musí bojovat s generickou konkurenci 

Společnost Mylan za 3. čtvrtletí roku 2017 oznámila čistý zisk ve výši 88,3 milionů dolarů (16 centů na akcii), zatímco vloni hospodařila ve stejném období se ztrátou 119,8 milionů dolarů. Upravený zisk na akcii dosáhl hodnoty 1,10 USD, nepřekonal tak odhady, které počítaly s 1,20 dolary na akcii. Tržby firmy se snížily na 2,987 miliardy dolarů z loňských 3,057 miliardy dolarů a nepřekonaly tak odhady, které počítaly s tržbami ve výši 3,07 miliardy dolarů.

Heather Breschová, generální ředitelka Mylanu vysvětlila horší čísla komplikacemi s prodejem léku EpiPen, který musel čelit nástupu generické a tudíž levnější konkurence. Mylan proto upravil své výhledy zisku na akcii, nyní čeká za rok 2017 zisk na akcii ve výši 4,45 až 4,70 dolaru a u tržeb 11,75 až 12,50 miliardy dolarů. Dosavadní očekávání trhu počítala se ziskem na akcii ve výši 4,58 dolaru a tržbami na úrovni 12,04 miliardy dolarů.

CVS Health potřebuje rozšířit aktivity 

To u CVS Health se kromě výsledků hospodaření mluví nyní spíše ohledně možného spojení se společností Aetna. Výsledky hospodaření CVS představila meziroční pokles čistého zisku, který nyní klesl na 1,29 miliardy dolarů (1,26 dolaru na akcii) z loňských 1,54 miliardy dolarů (1,43 dolaru na akcii). Bez započítání jednorázových položek dosáhl upravený zisk na akcii 1,50 dolaru, což překonalo odhady trhu, které počítaly s 1,48 dolary na akcii.
Tržby firmy vzrostly na 46,18 miliardy dolarů ze 44,62 miliardy dolarů vloni a číslo naplnilo očekávání, které počítalo s tržbami ve výši 46,17 miliardy dolarů. Tržby z prodejů sítě lékáren poklesly o 3,4 %, ale překonaly očekávání trhu, které počítalo s poklesem o 3,9 %. Obchodní síť CVS vykázala pokles tržeb o 2,8 % a číslo znovu překonalo očekávání trhu, jenž předpovídal pokles o 3,4 %.
Podle mínění některých analytiků jsou ale pro firmu nyní velmi důležitá jednání ohledně spojení se se společností Aetna. Ve hře je nejen částka 200 dolarů na akcii či více na akvizici, ale hlavně rozšíření aktivit, které CVS Health potřebuje.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688