Vánoční LEMARKET: pražská Galerie Mánes představí lokální tvůrce a autorské značky

Na vánočním LEMARKETU návštěvníkům představíme největší množství prodejců

Tři dny plné lokálních tvůrců a autorských značek ve dvou patrech pražské Galerie Mánes přinese již tradiční vánoční LEMARKET. Během druhého prosincového víkendu se na tomto moderním tržišti představí více než sto prodejců, což je nejvíce od vzniku akce. V pořadí již osmí LEMARKET s podtitulem „opravdové Vánoce“ přinese výběr lokálních tvůrců a projektů z oblastí móda, módní doplněk, šperk, ilustrace, produkty pro děti, jídlo, kosmetika a dalších. Atmosféru i tentokrát doplní koncerty, taneční vystoupení i DJs a o ty nejmenší bude postaráno v dětském koutku. 

LEMARKET je moderní tržiště v duchu dnešní doby, které objevuje a představuje lokální tvůrce a projekty. Návštěvníkům nabízí příležitost seznámit se s novými značkami a setkat se s jejich autory. „Na vánočním LEMARKETU návštěvníkům představíme největší množství prodejců, které jsme dosud prezentovali. Chceme lidem nabídnout možnost koupit vánoční dárky mimo komerční nákupní centra a věnovat tak blízkým pod stromeček originální dárek vyrobený s láskou a radostí v Čechách či na Slovensku,“ popisuje Elen Šulcová, zakladatelka LEMARKETU.

Od 8. do 10. prosince se mezi pečlivě vybranými tvůrci představí například návrhářka Jana Minaříková, deky z české Tkalcovny, minimalistické kožené výrobky pod značkou Rychter_D nebo šperkař Hanuš Lamr. Chybět nebude Lull Homewear, mladá slovenská značka, která se zaměřuje na domácí oblečení. Mezi více než dvaceti tvůrci, kteří se na LEMARKETU představí poprvé, návštěvníci najdou látkové hračky Pampe, grafičku a malířku Alinu Shupikovu, ilustrátorku Ivanu Kocmanovou, která své kresby ručně vyšívá a prodává pod značkou BRO, food blogery Kitchen Story s novou kuchařkou Manželé v kuchyni nebo Pokojovky, projekt prodávající pokojové rostliny. Letos poprvé připravují tvůrci pro vánoční LEMARKET limitované kolekce, které budou k dostání na místě a brzy i na novém e-shopu tržiště.

Atmosféru akce doplní kulturní doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit na hudební vystoupení zpěvačky Emmy Smetany nebo Itcho Pčelára s kapelou. Zahraje také DJ Pierre Urban a řada menších hudebních projektů. Novinkou budou vystoupí dětí z dětských domovů.


Vánoční LEMARKET

8. – 10. prosince 2017

Galerie Mánes, Masarykovo nábřeží 1, Praha 1

Pátek: 14:00 – 20:00, Sobota: 10:00 – 20:00, Neděle 10:00 – 20:00



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky