Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  25.10.2017 23:22:51

25. října: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Akcie na americkém trhu ve středu odepsaly půl procenta vlivem vlny neuspokojivých výsledků významných společností a nárůstu výnosů dluhopisů. Indexy Dow i S&P 500 vykázaly nejhorší výsledek za zhruba sedm týdnů.

Index Dow v závěru seance oslabil o 0,48 % na 23 329,46 bodu, širší index S&P 500 ztratil 0,47 % na 2 557,15 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,52 % na 6 563,89 bodu. Ztrácelo všech jedenáct hlavních sektorů v čele s telekomunikacemi, průmyslem, zdravotnictvím a základními surovinami. Index volatility VIX ale stoupl jen o 0,63 % na 11,23 bodu. Výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o necelé dva bazické body na 2,4335 %. Bitcoin a ethereum mírně zdražily.

Díky ekonomickým údajům a optimismu ohledně daňové reformy administrativy Donalda Trumpa výnosy amerických desetiletých dluhopisů atakovaly sedmiměsíční maximum. Na trhu rovněž pokračují spekulace o budoucí podobě vedení americké centrální banky. Jakkoli situace není dramatická, trh se obává změn a vyšších úrokových sazeb, což má na ceny akcií dopad.

MORGAN STANLEY: KOREKCE JE STÁLE PRAVDĚPODOBNĚJŠÍ

V posledních osmi letech byly hlavním faktorem na trhu nízké úrokové sazby. Investoři se zaměřovali na akcie, kde spatřovali nejlepší výnosy v porovnání s jinými možnostmi.

Zklamání ve středu přinesly výsledky některých sledovaných firem. Například akcie AT&T kvůli nepříznivým číslům ztratily 3,99 % a stáhly níže také akcie Verizonu (-0,61 %) nebo CenturyLink (-1,12 %). Akcie AMD (-13,47 %) se propadly navzdory lepším ziskům i tržbám, protože firma oznámila, že očekává zhoršení hospodaření ve stávajícím čtvrtletí. Cenné papíry Chipotle Mexican Grill (-14,58 %) se zařadily mezi poražené dne po oznámení neuspokojivých čísel.

Solidní výsledky jiných firem, například Boeingu, trh také neocenil. Může jít o takzvané "sell the news" obchody, kdy investoři již před výsledkovou sezónou spekulovali na růst určitých titulů, což vyhnalo jejich ceny výše, a tak po oznámení hospodářských čísel tito obchodníci realizují zisky"Po sérii maxim přišla pauza. Investoři se probírají záplavou výsledků firem, z nichž některé zkrátka nejsou dost dobré," uvedl Paul Townsen ze společnosti Crossmark Global Investments.

Americký dolar navzdory příznivým údajům o ekonomice USA oslaboval vůči koši předních světových měn. Euro naopak posilovalo díky očekávání, že Evropská centrální banka ve čtvrtek oznámí snížení objemu nákupů dluhopisů. Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 22.00 SELČ ztrácel zhruba 0,08 % na 93,7 bodu. Jednotná evropská měna si vůči dolaru připisovala 0,41 % na 1,1809 USD.

ZADLUŽENÍ AMERIČANŮ ROSTE. JE TO PAST?

Americké ministerstvo obchodu ve středu oznámilo, že se prodej nových rodinných domů v USA v září zvýšil o 18,9 %. Dostal se tak na nejvyšší úroveň za téměř deset let a zaznamenal nejprudší procentuální nárůst od roku 1992. Analytici přitom podle průzkumu agentury Reuters počítali s poklesem o 0,9 %. Překvapivě příznivé byly rovněž údaje o zářijovém vývoji zakázek na kapitálové zboží v USA.

Za absence zásadních nových faktorů cena severomořské ropy Brent během středy víceméně stagnovala, americká lehká ropa WTI oslabila v reakci na nečekaný růst zásob v USA v uplynulém týdnu.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ STŘEDEČNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688