TNBiz (TN.cz)
23.10.2017 07:31:12

Předpověď počasí: Začátek týdne s sebou přinese sníh, bude i pršet.

V následujícím týdnu se příliš sluníčka nedočkáme, podle meteorologů bude obloha převážně zatažená, místy může pršet a na horách dokonce i sněžit - a to už v pondělí.

"Na naše území bude zpočátku proudit chladný a vlhký vzduch od severozápadu, počasí na východě bude v pondělí ještě ovlivňovat tlaková níže nad Maďarskem a Rumunskem," uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Příliv chladného vzduchu bude sice v následujících dnech slábnout, v pátek ale přejde přes naše území opět studená fronta.

Pondělí

V noci většinou oblačno, zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky nebo občasný déšť, na východě zataženo a déšť četnější. Na horách v polohách nad 1200 m srážky smíšené nebo sněhové. Přes den oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť, na východě déšť trvalejší. Zpočátku na horách v polohách nad 1200 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. V noci  slabý západní až severozápadní, na severovýchodní Moravě a  ve Slezsku severní vítr 1 až 4 m/s. Vítr bude k ránu na jižní Moravě zesilovat. Přes den mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině a jižní Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr v Čechách slábnout.

Úterý

Většinou oblačno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle přeháňky. Na severu a severovýchodě nad 1200 m srážky smíšené. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na severovýchodě kolem 8 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s se bude v Čechách měnit na jihozápadní.

Středa

Oblačno až zataženo, na severu místy, jinde ojediněle slabý déšť. Během odpoledne v Čechách od jihozápadu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty v Čechách 9 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na severovýchodě kolem 11 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek

Oblačno až skoro zataženo, na jihu území místy i polojasno. Na severu území ojediněle slabý déšť nebo přeháňky. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Pátek

Oblačno až zataženo, od severozápadu postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 16 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Víkend

Zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Koncem období na horách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty