Nejžádanějším bytem letošního roku je dvoupokojový 2+kk

Jana Brožková, 17.10.2017
Nejžádanějším bytem letošního roku je dvoupokojový 2+kk, pokud jde o lokalitu, tak výrazně vede Praha 9. Průměrná plocha bytů prodaných v prvním pololetí letošního roku je 67 metrů čtverečních. Zájemce o nový byt průměrně zaplatil 5,37 milionu korun, což odpovídá ceně 74 511 korun za metr čtvereční. Vyplývá to z podrobných statistik společnosti EKOSPOL, která pražský rezidenční trh monitoruje už více než deset let.

Největší zájem je stále o dvoupokojové byty 2+kk, kterých se za prvních šest měsíců letošního roku prodalo v hlavním městě 1051. Druhou nejžádanější dispozicí byly byty 3+kk (879 prodaných). Pokud jde o lokalitu, tak nejvyhledávanější zůstává Praha 9, do které náleží 894 nových bytů prodaných v prvním pololetí. Následuje Praha 10 (527 prodaných bytů) a Praha 5 (459 prodaných bytů),“ přibližuje cenové statistiky hlavní analytik EKOSPOLU Matyáš Hančl a doplňuje, že průměrný prodaný byt měl také balkon či terasu. Celkem se letos v prvním pololetí podle statistik EKOSPOLU prodalo v Praze 3027 nových bytů.

Nejžádanějším bytem letošního roku je dvoupokojový 2+kk

Dvoupokojový byt 2+kk je ideální jednak pro mladé rodiny a páry, ale hodí se i k pronájmu. Byty s touto dispozicí proto kupuje široké spektrum lidí, od domácností pro vlastní po investory. Právě proto se dvoupokojové byty dlouhodobě drží na čele žebříčku prodejů,“ zdůrazňuje Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva dlouhodobého lídra developerské výstavby v ČR EKOSPOLU.

Metodiku EKOSPOLU dlouhodobě používá i IPR

 EKOSPOL, který je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice, monitoruje trh s novými byty v Praze více než deset let. Od počátku bez jakékoliv změny používá metodiku, která nejvěrněji zachycuje skutečné dění na trhu s novými byty v hlavním městě a aktuální poptávku klientů. Správnost této metodiky potvrzuje fakt, že ji dlouhodobě využívá také Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR). Společnost EKOSPOL jakožto dlouhodobý lídr developerského trhu proto bude i nadále pokračovat v prezentaci statistik, které jsou objektivní a médii i odbornou veřejností dlouhodobě respektované.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba