Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  11.10.2017 23:18:02

11. října: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Hlavní americké akciové indexy v polovině týdne vylepšily svá maxima. Zápis ze zářijového jednání měnového výboru Fedu naznačil, že by letos mělo dojít k ještě jednomu zvýšení základní sazby, ačkoli stále nízká inflace řadu představitelů centrální banky vede k opatrnosti. Investoři navíc hodnotí první údaje z výsledkové sezóny za třetí kvartál.

Index Dow posílil o 0,18 % na 22 872,89 bodu, S&P 500 přidal také 0,18 % na 2 555,24 bodu a Nasdaq Composite zpevnil o 0,25 % na 6 603,55 bodu. Dařilo se akciím ve většině hlavních sektorů v čele s veřejnými službami, energetikou a necyklickým spotřebním zbožím, v nepatrném záporu zůstala odvětví základních materiálů a telekomunikací. Index volatility VIX klesl o 2,28 % na 9,85 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA klesl o jeden a půl bazického bodu na 2,3463 %. Ethereum a bitcoin přidávaly po uzavření obchodování na Wall Street mezi jedním a dvěma procenty.

AKCIE ATRAKTIVNÍ VE SROVNÁNÍ S DLUHOPISY: NEPLETE SE BUFFETT?

Hlavní středeční události na amerických trzích

  • Mezi představiteli americké centrální banky panují rozpory v názorech na další vývoj inflace a úrokových sazeb. Část představitelů Fedu se domnívá, že mzdové tlaky spojené s nízkou nezaměstnaností by mohly vést k oživení růstu cen a že je ještě letos třeba znovu zvýšit úroky, druhá skupina však zastává názor, že vzhledem k současné nízké inflaci není třeba se zvyšováním úroků spěchat. Vyplývá to ze zápisu ze zářijového zasedání Fedu.
  • Společnost Apple (ve středu +0,42 %) se v rámci snahy o expanzi do televizního vysílání spojí s režisérem Stevenem Spielbergem. Výrobce iPhonů chce vrátit na obrazovky 30 let starý Spielbergův seriál Neuvěřitelné příběhy. Doufá, že tak získá předplatitele pro svou internetovou filmovou nabídku a postaví se konkurenci digitálních sítí firem Netflix, Amazon, Hulu a HBO, napsala agentura AP.
  • JOLTS (Job Openings and Labor Turnover Survey) v srpnu 6,028 milionu (odhad: 6,125 milionu, červenec revidován z 6,17 na 6,14 milionu).
  • Tchajwanská Komise pro spravedlivý obchod vyměřila americkému výrobci čipů QUALCOMM (ve středu +0,46 %) pokutu 23,4 miliardy tchajwanských dolarů (16,9 miliardy ) za porušování pravidel hospodářské soutěže. Informovala o tom agentura Reuters.
  • Organizace zemí vyvážejících ropu očekává v příštím roce vyšší poptávku po své ropě. Podle nejnovějšího odhadu bude svět příští rok potřebovat od kartelu 33,06 milionu barelů ropy denně, což je o 230 000 barelů denně více, než uváděla dosavadní prognóza OPEC. Kartel rovněž ve své pravidelné měsíční zprávě uvedl, že jeho dohoda o omezení těžby s dalšími producenty úspěšně snižuje nadbytek ropy na trhu.
  • Výrobce pneumatik Goodyear Tire & Rubber (ve středu -0,09 %) zvyšuje dividendu o 40 % na 14 centů na akcii. Vzhledem k úterní zavírací ceně akcií dosahuje roční dividendový výnos zhruba 1,7 %. Zvýšená dividenda bude vyplacena investorům, kteří budou titul držet k 1. listopadu. Splatná bude 1. prosince.
  • Americká společnost Facebook (ve středu +0,67 %) se chystá začátkem příštího roku uvést na trh novou helmu k zobrazování virtuální reality. Oculus Go nebude potřebovat napojení na jiný počítač ani chytrý telefon a bude stát 199 dolarů, uvedl ve středu šéf Facebooku Mark Zuckerberg.
  • Zvýšení základní úrokové sazby americké centrální banky na prosincovém zasedání jejího měnového výboru ještě není hotovou věcí. V rozhovoru pro list Wall Street Journal to uvedl šéf chicagského Fedu Charles Evans.
  • Cena populární kybernetické měny bitcoin se dříve nebo později zřítí. Tvrdí to známý ekonom z Harvardovy univerzity Kenneth Rogoff. Kryptoměny podle něj v dlouhodobém horizontu čeká zajímavá budoucnost, jejich ceny však budou ovlivňovat vládní regulační a jiná opatření.
  • Globální finanční stabilita se díky hospodářskému oživení zlepšila, uvolněná měnová politika a rostoucí zadlužení nicméně vytvářejí rizika pro budoucí vývoj. Uvedl to ve středu Mezinárodní měnový fond.
  • Susquehanna zvýšila cílovou cenu akcií Wal-Mart (ve středu +1,90 %) z 93 na 99 USD a cílovou cenu akcií American Express (+0,07 %) z 91 na 106 USD.
  • Stifel Nicolaus zvýšila cílovou cenu akcií Wal-Mart ze 79 na 85 USD.
  • JPMorgan Chase snížila cílovou cenu akcií General Electric (ve středu -1,26 %) z 22 na 20 USD.
  • SunTrust RH zvýšila doporučení na akcie Colgate-Palmolive (ve středu +2,52 %) z "hold" na "buy" a upravila jejich cílovou cenu z 65 na 85 USD.
  • SunTrust RH zahájila pokrývání akcií Electronic Arts (ve středu -1,50 %) s doporučením "buy" a cílovou cenou 133 USD.
  • KeyBanc Capital zvýšila cílovou cenu akcií Wal-Mart z 90 na 100 USD.
  • KeyBanc Capital zahájila pokrývání akcií FedEx (ve středu +0,86 %) s doporučením "overweight" a cílovou cenou 260 USD.

Výsledková sezóna

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ STŘEDEČNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   8:18  Pobyt koruny pod 25,20 EUR/CZK měl jepičí život ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt   8:18  AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší ROWAN LEGAL (ROWAN LEGAL)
Čt   8:17  Eurodolar lehce koriguje své předchozí ztráty ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt   8:16  Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688