TNBiz (TN.cz)
06.10.2017 10:17:16

Vichr do Česka přinesl první sníh. Jak bude o víkendu? Předpověď počasí.

Silný vichr z Německa s sebou ve čtvrtek do České republiky přinesl i první sníh. Ten napadl v Krkonoších, podle meteorologů by mělo sněžit i o víkendu.

Do Česka ve čtvrtek dorazil silný vichr z Německa, který místy dosahoval i rychlosti orkánu (118 km/hod.). Nejsilněji udeřil v Krkonoších, odkud meteorologové hlásí i první sníh. Slabá vrstva pokryla nejvyšší vrchol Sněžky, Výrovku ale i Luční horu. Dokazují to i záběry z kamer.

Teploty se dostaly pod bod mrazu, vítr na Sněžce dosahoval rychlosti i 150 kilometrů v hodině. Právě na nejvyšším vrcholu Česka řádil orkán už ráno. Dopoledne pak nárazy mírně zeslábly, aby odpoledne znovu udeřily. "Od rána jsme mimo provoz," prohlásil ve čtvrtek Jiří Martinec.

A foukat a sněžit by podle meteorologů mělo i v následujících dnech.

Předpověď na víkend:

Pátek

Proměnlivá, převážně velká oblačnost, ojediněle, během odpoledne od severozápadu na většině území přeháňky, na horách četnější. Nad 1100 m přechodně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude k večeru slábnout.

Sobota

Převážně oblačno, místy přeháňky, na horách četnější,  zpočátku nad 1200 m smíšené. Večer na severozápadě až  zataženo a později déšť. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C.  Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Neděle

Zataženo až oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami. Večer postupně ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, večer bude slábnout a měnit se na severozápadní.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty