TNBiz (TN.cz)
06.10.2017 11:15:07

Hasiči v noci vyjeli více než stokrát. Větve padaly na silnice

Hasičské jednotky v noci vyjížděly k popadaným stromům v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji. Větve, které zlomil čtvrteční silný vítr, blokovaly koleje i silnice.

Moravskoslezští hasiči vyjeli v noci na pátek kvůli počasí více než stokrát. "Celkem 122 výjezdů. Především od čtvrtečních 20 hodin do čtvrteční půlnoci vytrvale odstraňovali spadlé stromy z komunikací, ale také z elektrických drátů a na Bruntálsku i z kolejí železniční trati Rýmařov-Valšov," řekl tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů.

V kraji nejsou hlášena žádná zranění ani dopravní nehody. "Nemáme ani informace o tom, že by spadlé stromy poničily zaparkovaná vozidla," dodal mluvčí.

Rušnou noc zažily i jednotky v Olomouckém kraji. Zaměstnaly je popadené větve na komunikacích. "V několika případech došlo k pádu stromů na dráty elektrického vedení či jejich utržení," řekl mluvčí Zdeněk Hošák.

V Olomouci spadl strom na zaparkované auto. Stromy padaly i na železnici. "Vznikly komplikace z důvodu několika spadených stromů u Starého Města na Šumpersku. Ve Šternberku silný vítr urval oplachtování z ocelkovém přístřešku," dodal Hošák.

Ve Zlínském kraji také vyjížděli k popadaným stromům a větvím. "Blokovaly nebo ohrožovaly plynulý provoz na silničních komunikacích. Celkem vyjeli k 18 případům spadlých stromů a větví," řekl mluvčí hasičů Roman Žemlička. "Auto nabouralo do spadlého stromu ve Skašticích na Kroměřížsku," dodal Žemlička.

Nejen hasiči odstraňovali spadlé stromy. V Želechovicích nad Dřevnicí blokoval strom provoz na železniční trati spojující Zlín s Vizovicemi. "Strojvedoucí nákladního vlaku vlastními silami odstranil strom z trati," popsal mluvčí. Poruchy VN a NN hlásí také ČEZ.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty