Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  03.10.2017 17:13:41

Pražská burza hlásí pátý růstový den za sebou, ČEZ +1,21 %


Pražská burza dnes těsně uhrála pátý růstový den za sebou. Index PX zpevnil o 0,04 procenta na 1 051,20 bodu. Výraznou posilou byly utility, oproti tomu finance dnes pražský parket tlačily dolů. 

Akcie ČEZ zpevnily o 1,21 procenta na 444,90 . Ministr průmyslu Havlíček dnes uvedl, že ČEZ nemůže investovat nové jaderné reaktory bez vládní podpory. Musí chránit zájmy menšinových akcionářů skrze nějakou podobu vládní garance za jaderné projekty. Nové jaderné kapacity tedy podle Havlíčka nebudou bez účasti státu v ČEZ, ať v podobě převzetí jaderných aktiv nebo nepřímé státní podpory.

Dařilo se také Unipetrolu, titul narostl o 0,67 procenta na 344,30 za akcii.

Finanční tituly byly oproti tomu bez výjimky zátěží. Nejhůře si vedla Komerční banka se ztrátou 0,88 procenta na 960,00 za akcii. Erste Bank ztratila 0,34 procenta na 966,70 . U bankovního titulu jsme mohli pozorovat výběr zisků poté, co v pondělí zavřely na téměř dvouměsíčním maximu, upozornil makléř Patria Finance Pavol Mokoš. Analytici Patria Finance u tohoto rakouského titulu zvýšili cílovou cenu z 26,5 EUR na 39 EUR a doporučení ponechali na úrovni „akumulovat“.

O trochu menší procentuální ztráty registrovaly Moneta a VIG, za dnešek nižší o 0,13 procenta, respektive 0,12 procenta.

Další výraznější propad mají za sebou akcie Pegas Nonwovens, dnes jsou níže o 1,47 procenta na 870,00 , což je nejnižší úroveň od začátku května. Akcie Pegas zároveň slábly sedmý obchodní den za sebou, když u tohoto titulu skončila dobrovolná nabídka na odkup při ceně 1010 za akcii. Vývoj akcií za poslední rok do včerejšího závěru je vidět zde:


Z růstových titulů je možné zmínit také CETV a Tabák. Prvně zmíněný vzrostl o 1,11 procenta na 91,00 . Akcie Philip Morris si připsaly 0,65 procenta k dobru.

V červeném poli dnes skončily akcie Kofola ČeskoSlovensko se ztrátou 1,22 procenta na 405,00 za akcii. Společnost dnes oznámila, že její dceřiná společnost Radenska koupila 1 114 750 kusů akcií Kofoly za 440 za kus. Vlastní tak nyní přibližně 5 procenta akcií Kofoly.

Objem obchodů dosáhl před závěrečnou aukcí 0,365 miliardy , což je pod dlouhodobým průměrem 0,638 mld. . Německé burzy byly dnes kvůli svátku zavřené. V regionu byla výrazněji v zeleném burza v Budapešti, index BUX naposledy přidával 0,74 procenta. Polský index WIG 20 byl v zisku 0,02 procenta, naopak rakouský ATX ztrácel 0,17 procenta.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688