Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  18.09.2017 17:08:24

Pražská burza kvůli finančním akciím ztratila. Ztráty ale zaznamenaly i sledovaný ČEZ a Pegas Nonwovens


Akciové futures dnes evropským trhům předpovídaly ziskový den. Většina Západní Evropy sice naplnila očekávání, ale Praha a její akcie si znovu žily vlastním životem. Kvůli bankovním titulům, až na Moneta Money Bank a tábákovému Philip Morris CR (-0,55 % na 15 806  za akcii) pražská burza nakonec odepsala 0,2 % na 1 049,02 bodu. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den dosáhl podprůměrných 364 milionů korun. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 644 mil. .

„Český trh dnes podle očekávání nebyl tak silný jako trhy okolní především díky páteční velice silné aukci, kdy většina titulů zavřela výrazně výše, než kde se obchodovala v kontinuálním režimu,“ zhodnotil obchodní den Tomáš Uher, makléř Patria Finance. Akcie ČEZ se dnes podle něj pohybovaly většinu dne v poměrně úzkém pásmu pod 435 , pouze v aukci opět zavřel o něco výš. „Moneta ubránila hranici 79 na slušném objemu. Erste se stále drží lehce nad 36 eur,“ doplnil Tomáš Uher.

Klíčovou zprávou dne bylo oznámení energetiky ČEZ, že obdržela na svá bulharská aktiva pět nabídek. Jejich hodnota se pohybuje od 120 až po 250 milionů eur a ČEZ doplnil informaci o to, že se zájemci jedná. Akcie ČEZ dnes ale skončily na červené nule s odpisem 0,02 % na 436 za akcii při zobchodovaném objemu necelých 150 milionů korun. Akcie energetiky tak zaznamenaly první ztrátu po čtyřech ziskových dnech.

#ČEZ dostal nabídky na odkup aktiv v #Bulharsko za 150 až 250 milionů eur, píše tamní list - https://t.co/kZ6KZtFfnY pic.twitter.com/LhXDgKF7JW

— Patria.cz (@PatriaCZ) September 18, 2017

Pražskou burzu do ztrát vedly i finanční tituly, které až na akcie Moneta Money Bank (+0,06 % na 79,60 za akcii) a tím druhou ziskovou seancí po sobě, zaznamenaly ztráty. Nejvíce odepsaly akcie pojišťovací skupiny VIG (-1,21 % na 647,10 za akcii). Komerční banka ztratila 0,51 % na 980 za akcii, Erste Bank po ziscích nakonec odepsala 0,04 % na 945 za akcii. Akcie Pegas Nonwovens u kterých investoři zvažují využití nabídky společnosti R2G Rohan na jejich převzetí za cenu 1010 za kus, uzavřely den se ztrátou 0,59 % na 1 003 za akcii. Jaké možnosti akcionáři Pegasu Nonwovens mají a jak v rámci nich postupovat? Akcie mohou v rámci nabídky prodat, na nabídku nereagovat nebo akcie prodat za tržní cenu na volném trhu. Nabízíme průvodce (nejen) pro klienty obchodníka s cennými papíry Patria Finance:

Vlastním akcie #Pegas. Jak mohu postupovat vůči nabídce na převzetí od #R2G Rohan? - https://t.co/nVmMPb4jFQ pic.twitter.com/Xzec9PG5pq

— Patria.cz (@PatriaCZ) September 18, 2017

Varšavská burza cenných papírů uvedla, že schválila vyloučení akcií společnosti Pegas Nonwovens z obchodování na varšavské burze s účinností od 19. září. Kromě finanční akcie Moneta Money Bank se dnes snažily domácí burze pomoci k ziskům také akcie O2 C. R., které však v posledních dnech procházejí spíše volatilním vývojem. Akcie telekomunikace nakonec uzavřely den se ziskem 0,22 % na 274 za akcii a analytici finanční skupiny Komerční banka zvýšili akciím O2 C.R. cílovou cenu na 270 za akcii z 267 . Ziskový den zaznamenal ovšem i petrochemický Unipetrol, když jeho akcie přidaly 0,59 % na 342 za kus. Ziskově ukončily den i akcie mediální společnosti CETV (+0,56 % na 89 za kus).

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688