Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  06.09.2017 23:10:45

6. září: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ve středu napravily část úterních ztrát. Dařilo se hlavně energetickým a finančním titulům. Trh podpořila také zpráva, že se americký prezident Donald Trump dohodl s lídry obou stran v Kongresu na tříměsíčním prodloužení doby, kdy se vláda bude moci zadlužovat. Během dne ztrácel americký dolar, později ale poklesy napravil.

Index Dow vzrostl o 0,25 % na 21 807,64 bodu, širší S&P 500 přidal 0,31 % na 2 465,54 bodu a Nasdaq Composite si připsal 0,28 % na 6 393,31 bodu. S výjimkou síťových společností posílily všechny hlavní sektory v čele s energetikou a necyklickým spotřebním zbožím. Index volatility VIX klesl o 4,91 % na 11,63 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA vzrostl o více než čtyři bazické body na 2,103 %. Bitcoin podle serveru coindesk.com posílil o více než 4 % a ethereum přidalo více než 7 %. 

Energetický sektor zpevňoval díky růstu cen ropy. Akciím finančního sektoru zase pomohla ohlášená rezignace místopředsedy Rady guvernérů americké centrální banky Stanleyho Fischera. Mandát mu končí v červnu, ale rozhodl se odejít již v říjnu. To dává prezidentu Trumpovi prostor dosadit do vedení Fedu člověka, který bude sdílet jeho pohled na měnovou politiku.

TRADEŘI NEOCEŇUJÍ SILNÉ FIREMNÍ VÝSLEDKY! 

Dolar v reakci na oznámení Fischerovy rezignace oslabil. Výraznější ztráty měl vůči kanadskému dolaru, což byla reakce na překvapivé zvýšení základní úrokové sazby v Kanadě. Později však americká měna ztráty smazala. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, byl v mírném zisku na 92,28 bodu. Euro k dolaru bylo téměř beze změny na 1,1914 USD, americký dolar k dolaru kanadskému ztrácel 1,2 % na 1,2230 CAD.

Stejně jako akciím dolaru pomohlo i zveřejnění pravidelné situační zprávy o vývoji americké ekonomiky, takzvané Béžové knihy. Podle ní vykazovalo americké hospodářství během července a začátkem srpna mírné až pozvolné tempo růstu.

Ceny ropy pokračovaly v růstu, k němuž přispívá postupná obnova provozu amerických rafinérií po hurikánu Harvey. Díky tomu se zvyšuje poptávku po surovině. Investoři se nicméně obávají, že hurikán Irma směřující k Floridě by mohl způsobit nové výpadky ve zpracování ropy.

"Ceny ropy pokračují v trendu z posledních dnů, za kterým stojí obnovování provozu v řadě amerických rafinérií po hurikánu Harvey," řekl podle agentury Reuters analytik Harry Tchilinguirian z BNP Paribas.

V dlouhodobějším horizontu se očekává, že ceny ropy budou pod tlakem kvůli přetrvávajícím vysokým dodávkám suroviny na trh. Ruský ministr energetiky Alexandr Novak ve středu předpověděl, že cena ropy Brent se bude v příštím roce pohybovat mezi 45 a 55 USD za barel.

PŘEHLED HLAVNÍCH UDÁLOSTÍ DNE (ČTĚTE DÁLE)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688