Podzimní nabídka: téměř 600 nových bytů v pěti pražských lokalitách

Nové pražské byty To je nová podzimní nabídka Central Group – největšího domácího stavitele bytů. Pražský realitní trh oživí pokračování velkých úspěšných bytových projektů, jako jsou například Letňanské zahrady nebo Nad Modřanskou roklí, ale i novinka v širším centru Prahy. Spolu s aktuální nabídkou bude mít firma v prodeji naráz přes 900 bytů ve 14 lokalitách po celé Praze.

„Central Group těží ze své velikosti. Díky aktivní akviziční politice vlastníme pozemky pro budoucí výstavbu asi 20 tisíc bytů, a proto se nám daří na trh dodávat širokou nabídku nových projektů a bytů i v době, kdy řada konkurentů nemá co prodávat,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková. „V průběhu celého letošního roku tak zařadíme do prodeje více než 1000 nových bytů, vloni jsme ale prodali o čtvrtinu více. Je tedy zřejmé, že jsme schopni prodávat více, brzdí nás ale omezení povolování nové výstavby, které se bohužel podepíše i na objemu letošního prodeje,“ dodala Tomášková. Příjmy Central Group z prodeje bytů, domů a parcel a z investic na realitním trhu vloni dosáhly 5,5 miliardy korun. Na celkových prodejích v Praze se tak firma podílela téměř 20 procenty. Meziročně prodej bytů Central Group narostl o čtvrtinu, příjmy z prodeje vzhledem k růstu cenové úrovně na trhu a zařazení luxusnějších projektů do prodeje dokonce téměř o polovinu.

V nabídce i nadále převažují byty středního segmentu

Základem nabídky Central Group je i nadále střední segment, tedy bydlení ve velmi vysokém standardu a v kvalitních lokalitách s dobrou dopravní dostupností a bohatou občanskou vybaveností. „Střední segment tvoří v současnosti asi 70 procent nabídky Central Group, dalších zhruba 20 procent pak nadstandardní byty v širším centru Prahy. Zbytek jsou luxusní rezidence s prémiovými byty ve zcela unikátních lokalitách v centru města,“ vysvětlila Tomášková.

Na podzim nabídku středního segmentu doplní další etapy nového projektu Jižní výhledy ve Stodůlkách. První bytové domy tohoto velkého projektu se objevily v nabídce letos na jaře a byl o ně velký zájem. Na podzim proto firma zahájí prodej bytů v dalších čtyřech bytových domech tohoto velkého rozvojového projektu. Dále se rozroste také velmi úspěšný projekt Nad Modřanskou roklí na Kamýku v Praze 4, kde se zájemci mohou těšit již na zcela poslední etapu. Do prodeje půjde 70 posledních bytů tohoto projektu velmi zajímavého jak pro rodiny, tak pro investory, který se staví jen pár kroků od budoucí stanice metra D. Letňanské zahrady, nejprodávanější projekt loňského roku, nabídnou také poslední etapu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba