PrimStock s.r.o. (PrimStock s.r.o.)
Investice  |  05.09.2017 14:34:11

Společnost Cotlook zvýšila odhad sklizně bavlny v USA

Společnost Cotlook očekává vysokou sklizeň bavlnyUSA, a to navzdory škodám způsobeným hurikánem Harveym. Ve svém odhadu zvýšila svou prognózu sklizně bavlny ve Spojených státech na 11leté maximum nad 20 milionů žoků.

Analytická skupina pro analýzu bavlny v měsíční aktualizaci uvedla, že navzdory škodám, ke kterým došlo kvůli záplavám v minulém týdnu v jižním Texasu, se produkční odhad oproti červencovému odhadu zvýšil o 326 tisíc tun (1,5 milionu žoků).

Uvedený odhad je o pouhých 50 tisíc žoků nižší, než ve své červencové aktualizaci odhadovalo americké ministerstvo zemědělství (USDA) předtím, než hurikán Harvey zpustošil pobřeží Mexického zálivu. Harvey je v posledních 12 letech jediným hurikánem, který zasáhl vnitrozemí jižních států USA. Dle Moody´s by mohl mít za následek ekonomické ztráty v objemu 81-108 miliard USD.  

Aktuální odhad produkce bavlnyUSA společnosti Cotlook, který činí 20,2 milionů žoků, zůstává nadále nižší, než odhad USDA před hurikánem Harvey dosahující 20,55 milionů žoků.

Revize odhadu produkce Cotlook přichází v době, kdy pokračují pokusy obchodníků odhadnout potenciální škody na amerických plodinách, jako následky bouře, která postihla zejména americký Texas, odpovídající tradičně za polovinu celkové produkce bavlnyUSA. Předběžné odhady škod na texaské bavlně dosahují 500-600 tisíc žoků, a to včetně ztrát dočasných skladů bavlny na okrajích polí, tzv. modulů. Zmíněný údaj by nicméně stále představoval poměrně malou část ztrát z celkové sklizně bavlny.

Odděleně, Mezinárodní poradní výbor pro bavlnu (International Cotton Advisory Committee – ICAC) zvýšil svou prognózu americké produkce bavlny o 400 tisíc tun na 4,5 milionů tun (20,66 milionů žoků), což je údaj o něco vyšší než aktuální odhad USDA. Současně však organizace uvedla, že plný dopad následků hurikánu Harvey v Texasu zbývá vyhodnotit, a tudíž není odražen v posledních odhadech. 

Analytici společnosti PrimStock s.r.o. se pohybují aktivně na kapitálových trzích již téměř 20 let a patří k prvním z těch na českém kapitálovém trhu, kteří se začali cíleně zabývat principy obchodování sezónních spreadových strategií. Společnost PrimStock pro Vás zprostředkuje obchodování se CFD na komodity, akcie, indexy a obchodování na Forexu, a to na mnoha významných trzích z celého světa. Obchodujte prostřednictvím špičkové mobilní či webové platformy kdykoliv chcete, nebo si stáhněte verzi pro Váš počítač. Své klientele nabízíme plnohodnotný poradenský a vzdělávací servis.

Více na www.primstock.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

13.06.2013Bavlna dramaticky posílila v obavách ze sklizně Colosseum a.s. (Colosseum a.s.)
18.11.2009Sklizeň obilí a bavlny je v USA stále opožděná X-Trade Brokers (X-Trade Brokers )
10.11.2009Sklizeň obilí a bavlny v USA zrychlila X-Trade Brokers (X-Trade Brokers )



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688