TNBiz (TN.cz)
28.08.2017 07:57:48

Houston trápí extrémní povodně! Přes tisíc lidí uvízlo na střechách

Americký Houston sužují extrémní povodně, které zaplavily město po přechodu tropické bouře Harvey. Tísňové linky byly zaplaveny voláním o pomoc, záchranáři ze střech zachránili přes tisíc lidí. I když Harvey zeslábl z hurikánu na tropickou bouři, předpověď neslibuje v příštích 24 hodinách zlepšení.

Hurikán Harvey už v sobotu zeslábl na tropickou bouři, i tak ale zejména Houston trápí život ohrožující povodně. Každý, kdo má loď, se zapojil do záchranných operací. Už v neděli večer zachránili záchranáři ze střech a podkroví zatopených domů přes 1000 lidí.

Podle meteorologů se ale situace v nejbližších dnech nezlepší, v Texasu by v následujících dnech mohl podle Národního úřadu pro předpověď počasí napadnou rekordní množství srážek.

Na zhoršující se situaci se připravuje například město Dallas tím, že mění obchodní centrum na ohromný úkryt pro až 5000 lidí, uvádí CNN.

Po přechodu tropické bouře Harvey se mnoho řek v Texasu vylévá ze svých koryt. Během bouře zatím podle CNN zemřeli dva lidé.

Starosta města Houston varoval, že na spoustu tísňových volání nemusí přijít reakce, protože záchranáři zasahují tam, kde jsou lidé v ohrožení života.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty