TNBiz (TN.cz)
27.08.2017 12:36:09

VÝSTRAHA: Silné bouřky, kroupy a vedro, varují meteorologové

Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami a vysokými teplotami. Výstraha je v platnosti od nedělního poledne do deseti hodin večer.

Silné bouřky by se podle varování meteorologů měly vyskytovat v Jihomoravském, Jihočeském, Zlínském, Plzeňském kraji a na Vysočině.

Varování před vysokými teplotami platí pro Jihomoravský a Zlínský kraj od 12 hodin do 17 hodin.

"V teplém vzduchu budou teploty vzduchu na jihu a jihovýchodě Moravy vystupovat ještě nad 31 °C. V jižní polovině našeho území se mohou dnes odpoledne a večer vyskytnout ojediněle i silné bouřky s přívalovými srážkami a kroupami. Bouřky budou v pozdních večerních a nočních hodinách slábnout,“ uvádí na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

 


 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty