TNBiz (TN.cz)
21.08.2017 08:53:04

POČASÍ: Začátek týdne bude spíš podzimní, o víkendu se oteplí!

Mlha, déšť a ochlazení - tak má podle meteorologů vypadat začátek tohoto týdne. Počasí připomínající spíš podzim než léto se udrží až do středy. Pak se opět oteplí.

S koncem prázdnin nás podle meteorologů čeká ochlazení, které pocítíme už tento týden. "Po přední straně tlakové výše nad západní Evropou k nám bude proudit chladnější vzduch od severozápadu. Tlaková výše postoupí nad jihovýchodní Evropu a ve druhé polovině týdne k nám mezi ní a tlakovou níží nad Severním mořem bude proudit teplý a vlhký vzduch od jihozápadu," uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Letních teplot až 30 °C bychom se opět mohli dočkat ve čtvrtek. I tak to ale nebude na dlouho. Z měsíční předpovědi vyplývá, že konec prázdnin a začátek školního roku bude převážně podzimního rázu.

Pondělí 

Polojasno až skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy. Během odpoledne až oblačno a ojediněle, na horách na severu a severovýchodě území místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Úterý

Skoro jasno až polojasno, během dne až oblačno, na severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Středa

Skoro jasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti možnost ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Čtvrtek

Skoro jasno, od západu oblačno a v Čechách místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Pátek

Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Víkend

Oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty