Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  17.08.2017 17:29:04

Burza v Praze dokáže žít, navzdory nepříznivé náladě v Evropě posílila. ČEZ na 420 Kč za akcii

Pražská burza znovu ukázala investorům, že umí žít vlastním životem. Nevšímala si totiž vývoje v západní Evropě, který naplnil ranní prognózy o ztrátách a při stále podprůměrných objemech obchodů s akciemi před závěrečnou aukcí, tentokrát ve výši 484 mil. , uzavřela den ziskem. Index PX posílil o 0,36 procenta na 1 037,52 bodu. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 644 mil. .

Podle Jakuba Bruknera, makléře Patria Finance, index PX uzavřel den v zelených číslech díky akciím Moneta Money Bank, která se konečně vymanila ze sevření prodejců. Titul se tak podle Bruknera vyvíjel v souladu s prognózou Patria. „Růstem zakončily den i akcie Komerční banky a Erste. Ke konci obchodování se však na zahraničních trzích začal horšit sentiment, což může bankovní tituly poslat při zítřejším otevření trhu níže,“ doplnil Brukner. Akcie ČEZ se podle něj ustálily na hladině 420 korun, sektor utilit v Evropě díky příznivým tržním podmínkám nadále posiluje.

Akcie v Praze zaznamenaly už třetí ziskovou seanci. Dnes vynesl index PX do plusu bankovní sektor a akcie ČEZ. Nejziskovější akcií na domácí burze byly dnes cenné papíry Moneta Money Bank, které k ziskům indexu PX přispěly největší měrou. Cenné papíry banky ale dnes dostaly dvojí snížení cílové ceny. JP Morgan snížil cílovou cenu Moneta Money Bank na 91 ze 100 na akcii a Komerční banka pak na 90 z 95 za akcii. Z domácího bankovního sektoru si vedly velmi dobře i akcie Erste Bank, které zaznamenaly už čtvrtou ziskovou seanci a tentokrát uzavřely se ziskem 0,43 procenta na 955 za akcii. Komerční banka posílila také po čtvrté za sebou, a to o 0,1 % na 1 010 za akcii. A sérii dvou strmých poklesů dnes překonaly akcie Moneta Money Bank, které zřejmě nalezly technickou podporu na ceně 75 za akcii. Den uzavřely se ziskem dvou procent na 76,40 za akcii.

Jediným červeným bankovním titulem v Praze byly dnes akcie rakouské VIG, které neudržely dopolední růst až o 1 % a za den odepsaly 0,23 % na 652,50 za akcii. Kromě ztrát VIG odepisovaly dnes ztráty v Praze menší emise. CETV ztratila 0,75 % na 92,90 za akcii a Stock Spirits Group odepsal 2,68 % na 58 za akcii.

Energetika ČEZ přidala další ziskovou seanci už na čtvrtou a přidala za den 0,48 % na 420 . Telekomunikace O2 C.R. se dotkla zpráva, kterou Český telekomunikační úřad oznámil, že se chystá zavést regulaci velkoobchodního trhu přístupu k mobilním službám. Podle něj na něm není efektivní hospodářská soutěž, zejména u rezidentních zákazníků. Akcie O2 C.R. na burze v Praze přidaly 0,04 % na 278,60 za akcii. Podle Jakuba Bruknera cena akcie pod hladinou 280 korun je atraktivní.


 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688