Stylové kování je i to kované a s patinou

Trápí vás, že většina interiérového vybavení se postupem času opotřebovává a přichází o svůj krásný vzhled i funkčnost? Tak vězte, že toto rozhodně neplatí o kování z naturální mosazi, které s přibývajícími lety získává na kráse a stárne s grácií! Ptáte se, čím to je?

„Ať už ve své leštěné či surové podobě, kování z přírodní mosazi lety každodenního používání a působením klimatických vlivů postupně dozrává, což se projevuje změnou barevnosti a zmatněním původního povrchu,“ vysvětluje pan Roman Ulich, designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového dveřního a okenního kování, a dodává: „Každý kontakt s lidskou rukou tak vtiskává klice novou tvář a dodává jí jedinečnou patinu.“ Kromě svého neobvyklého vzhledu jsou však kliky z mosazi charakteristické i svojí pevností a odolností proti mechanickému poškození, což je ještě více předurčuje k dlouhodobému užívání.

TIP: Kování s nádechem minulosti

Líbí se vám přirozeně opotřebovaný vzhled, ale rádi byste ve svém interiéru zašli ještě dál a dostali do něj kování v unikátním stylu inspirovaném historickými klikami? Tak věnujte pozornost kovanému kování, které v sobě spojuje staletími prověřený vzhled s moderním mechanismem zaručujícím bezproblémový chod kliky! „Kované kování na svém povrchu nese železo, které díky speciálnímu procesu výroby zdokonalenému v průběhu let stárne zcela přirozeným způsobem, a to bez použití barevných nátěrových hmot,“ říká pan Roman Ulich, a pokračuje: „Konečný vizuální a hmatový vjem je tak ve všech směrech podobný opravdovému historickému kování.“ Kované kování však navíc nejsou pouze dveřní kliky, ale i okenní kování a celá řada dalších doplňků, jako jsou klepadla, věšáky, petlice či držáky na ručníky, díky čemuž můžete velmi snadno dosáhnout dokonalé iluze historického interiéru.

Kované kování je inspirované historickými klikami

•••

 Material & Technology s.r.o. – M&T

První a zároveň jediný český výrobce designových dveřních klik využívající moderní technologie pro žádané a velmi kvalitní povrchové úpravy - matný nikl a nitrid titanu v několika barevných odstínech. U svých výrobků klade hlavní důraz na kvalitu, mnohaletou funkčnost a moderní design. Nové designy vznikají přímo pod rukama pracovníků firmy od návrhu až po realizaci ve výrobě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry