Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  10.08.2017 23:20:22

10. srpna: Tohle potřebujete vědět nejen o čtvrtečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ve čtvrtek pokračovaly v poklesu, znovu ztrácely především kvůli obavám z eskalace napětí mezi USA a Severní Koreou.

Index Dow klesl o 0,93 % na 21 844,01 bodu, širší S&P 500 odepsal 1,45 % na 2 438,21 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se sesunul o 2,13 % na 6 216,87 bodu. Index volatility VIX vystřelil o 44,37 % na tříměsíční maximum 16,04 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se snížil o zhruba pět bazických bodů na 2,201 %. S&P 500 ztratil více než procento poprvé od 17. května.

V červených číslech skončily všechny hlavní sektory s výjimkou odvětví veřejných služeb. Nejvýrazněji klesly technologické odvětví, finanční sektor a odvětví cyklického spotřebního zboží.

Na trzích je stále cítit nervozita, jež je reakcí investorů na eskalaci napětí mezi Spojenými státy a KLDR. Americký prezident Donald Trump v úterý varoval Severní Koreu, že pokud bude USA vyhrožovat útokem, dočká se rázné odezvy, jakou svět ještě neviděl. Pchjongjang vzápětí kontroval, že zkoumá možnost útoku na Guam, což je americké teritorium v Pacifiku. Slovní roztržka podporuje zájem investorů o bezpěčné přístavy, jakými jsou například japonský jen nebo švýcarský frank. Úterní výroky Trumpa ukončily devítidenní sérii růstu, kdy se index Dow posouval stále na nové rekordy.

Ve čtvrtek Severní Korea neobvykle podrobně popsala plán případného útoku na Guam, na což znovu zareagoval Donald Trump slovy, že jeho předchozí varování zřejmě nebylo dost důrazné.

Dalším důvodem propadu byly slabé čtvrtletní výsledky maloobchodních firem Kohl's (-5,80 %) a Macy's (-10,25 %). Investoři sledují výsledky amerického maloobchodu s velkým zájmem, protože chtějí vědět, jak se klasičtí prodejci vyrovnávají s růstem internetového obra Amazon.com.

V indexu Dow ve čtvrtek nejvýrazněji zlevnily akcie technologické firmy Apple (-3,19 %), banky Goldman Sachs (-2,39 %) a technologické firmy Cisco Systems (-1,96 %). Nad nulou se udržely pouze cenné papíry řetězce restaurací s rychlým občerstvením McDonald's (+1,10 %), nápojářské společnosti Coca-Cola (+0,33 %) a počítačového obra IBM (+0,05 %).

Pokračování shrnutí čtvrtečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

Dašlí článek: David Marek (Deloitte Advisory): Americké akcie jsou relativně drahé, hovořit rovnou o bublině si ale netroufám

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688