Vydařila se vám dovolená? Tři tipy, jak se dovolenou nejlépe pochlubit

Sdílejte s ostatními svou vydařenou dovolenou

Cestovat, bavit se, užívat si, dávat ostatním užitečné tipy a třeba i vydělat nějakou korunu? Využijte letošní dovolenou jako příležitost k vytvoření vlastních webových stránek, na kterých můžete sdílet, co jste prožili, navštívili a pochlubit se krásnými fotografiemi. Stačí 5 minut a stránky jsou na světě – zdarma a bez starostí.

Chorvatsko, Itálie, Afrika, Nový Zéland… možná už jste tam byli a možná zrovna plánujete další zajímavou cestu na dovolenou či za poznáním. Také si občas říkáte, že o některé své zážitky byste se rádi podělili s celým světem? Aby i ostatní dostali možnost se podívat na tato místa alespoň virtuálně, nebo naopak nasbírali užitečné cestovatelské rady? Využijte možnosti, které nabízejí moderní technologie a především internet. Ten přináší hned několik možností, jak sdílet, kde jste byli a co jste tam zažili, a tak třeba i pravidelně informovat svoji rodinu a přátele. Přinášíme tři způsoby, jak na to.

Facebook

Dalo by se říci, že Facebook je nejvhodnějším nositelem těchto informací. Jen v Česku ho používá přes 4,5 milionů lidí a více než 3,4 milionu těchto uživatelů na něm tráví čas každý den. Vaše zápisky se tak mohou dostat k obrovskému davu lidí, ale musíme si také uvědomit, že tato platforma pro zážitky z cest není přímo určena. Vaše příspěvky se zobrazí primárně pouze přátelům a další o nich nebudou mít tušení, pokud je sami nevyhledají a vy jim to neumožníte. Navíc v tom obrovském množství informací na zdi se lehce mohou ztratit či budou přehlédnutelné. V neposlední řadě nelze příběhy v článcích formátovat či prokládat multimédií, což je značně limitující faktor.

PLUSY

MINUSY

Jednoduchý na obsluhu

Příspěvky uvidí pouze vybraná skupina lidí

Nepřehlednost a možnost přehlédnutí v příspěvcích

Žádné formátování textů a horší provázání s multimédii

Instagram

S touto světově nejpopulárnější platformou pro okamžité sdílení zážitků, primárně těch zachycených mobilem, máte možnost vystavovat fotografie, napsat k nim krátké postřehy a prostřednictvím tzv. hashtagů dostat mezi obrovské množství lidí. Příspěvky nejen uvidí, ale také je mohou komentovat a sdílet, podobně jako je tomu u Facebooku. Tagování, tedy přiřazení speciálních popisků, které navádí uživatele na fotografie, je u Instagramu velmi důležité a těší se velké popularitě. Jde o obdobu klíčových slov, která po kliknutí zobrazí takto označené příspěvky. Protože jde však stále o sociální síť, příspěvky musí uživatelé vyhledávat a automaticky se zobrazí pouze těm, kteří vás sledují.

PLUSY

MINUSY

Velký zásah

Vhodný především pro fotografie

Hashtagy

S vašimi přáteli nejprve nutné provázat

Žádné formátování textů a horší provázání s multimédii

Cestovatelský blog

Vlastní webové stránky či blog nabízí obrovskou svobodu a skvělý způsob, jak přiblížit vaše příběhy všem na internetu, aniž by vás museli znát či se s vámi nějak propojovat. Už dávno neplatí, že vytvořit blog zvládne pouze programátor, že to stojí peníze nebo že ho nebudete umět ovládat. Vlastní webové stránky v profesionálním vzhledu například se službou Webnode.cz můžete mít nastavené za 5 minut, a to zcela zdarma a napořád. Vzhled uzpůsobíte díky desítkám šablon, prvky na stránce přesunete podle potřeby snadno myší, na závěr změníte texty, a váš vlastní cestovatelský web je na světě. Příspěvky vytvoříte velmi snadno, lze do nich vkládat různá multimédia (například fotografie či videa z cest), díky komentářům můžete nechat diskutovat čtenáře a tlačítky pro sdílení se s články snadno podělíte i jinde na internetu.

PLUSY

MINUSY

Jednoduchý na obsluhu

Je to paradox, ale obsah bude dostupný každému

Vysoká míra seberealizace

Nekonečné možnosti sdílení a perfektní viditelnost na internetu

TOP cestovatelské blogy – načerpejte inspiraci

V Česku existuje obrovské množství cestovatelských blogů. Zápisky z cest vyhledávají nejen rodinní příslušníci, kteří s vámi cestování chtějí prožívat, být informovaní, jak se vám daří, ale také lidé, co se do různých destinací teprve chystají. Mohou tak s napětím očekávat každý váš text, fotografii i video. Navíc zápisky vám nikdo nikdy nevezme, a tak jde i o skvělou památku na to, co jste vše prožili. Přidejte se k nejlepším cestovatelským blogům v ČR i vy a zkuste se inspirovat třeba u těch nejlepších:

· Toulkyposvete.cz (www.toulkyposvete.cz) – cestopis mladé dívky

· Looklin.cz (www.looklin.cz) – jiný životní styl, díky cestování

· Luckycesta.cz  (www.luckycesta.cz) – cestovatelka, kterou můžete znát z Objektivu na ČT

· Kdyjindy.com (www.kdyjindy.cz) – karierní přestávka cestováním

· Povlastniose.eu (www.povlastniose.eu) – cestovatel, kterému se cestování stalo jeho životním hobby

· Cestovanisfotografem.cz (www.cestovanisfotografem.cz) – cestopisy a parádní fotografie z celého světa

· Katkacestuje.cz (www.katkacestuje.cz) – Katka cestuje a Tomáš fotí



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky