TNBiz (TN.cz)
07.08.2017 10:39:07

POČASÍ: Konečně se ochladí! Tropy postupně vystřídá déšť

Do Česka dorazilo vytoužené ochlazení. Na začátku týdne si ještě užijeme sluníčka, postupně se ale přidá déšť. Ve čtvrtek pak teploměr v Čechách ukáže 20 stupňů, zatímco na Moravě může být až 35 stupňů.

Počasí v nadcházejícím týdnu "rozpůlí" Česko. Zatímco na západě republiky a v Čechách postupně teploty klesnou až k 18 stupňům, na Moravě a ve Slezsku budou stále panovat tropy. Na východě se podle předpovědi ochladí až o víkendu.

 

V pondělí si užijeme sluníčka, bude jasno až skoro jasno. Teploty během dne vystoupají na 23 až 27 °C. Pršet by nemělo, bude foukat mírný vítr.

Také v úterý bude jasno až polojasno, až večer bude od západu oblačnosti přibývat a místy se objeví přeháňky nebo bouřky. Noční teploty klesnou ke 14 až 10 °C, ty denní vyšplhají na 28 až 32 °C.

 

Ve středu už bude pršet více, zejména večer musí lidé v Čechách počítat s bouřkami a přeháňkami. Noční teploty se budou pohybovat mezi 19 až 15 °C. Přes den teploměr na západě ukáže 23 až 27 °C, na Moravě a ve Slezsku 27 až 31 °C.

Ve čtvrtek budou panovat obrovské rozdíly mezi západem a východem republiky. Zatímco v Čechách bude oblačno až zataženo a ochladí se na 18 až 24 °C, na východě vystoupá rtuť teploměru až na 34 až 37 °C. Na Moravě a ve Slezsku hrozí také bouřky.

Zamračená obloha vydrží i v pátek, kdy teploty klesnou i na východě Česka. Na většině území bude pršet nebo se objeví přeháňky, na Moravě bouřky. V noci bude 20 až 16 °C, v Čechách 16 až 12 °C. Přes den se oteplí jen na 17 až 21 °C, na východě kolem 23 °C.

 

Také o víkendu bude oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 19 až 23 °C, postupně 23 až 27 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty