Patria (Patria Finance)
Investice  |  03.08.2017 10:00:00

BMW chce být jedničkou luxusního segmentu a sází na nové modely

Jen den poté, co se německé automobilky dohodly s politickou reprezentací nad řešením dieselové kauzy (psali jsme ZDE), oznámila dvojka trhu luxusních automobilů, německá BMW, výsledky hospodaření. Čistý zisk společnosti ve druhém čtvrtletí roku 2017 stoupl o 14 procent na 2,21 miliardy eur. Slabší poptávku po luxusních vozech v USA překonal silnější prodej motocyklů a nového modelu z řady 5 a nárůst prodejů v Číně.

Mimochodem nové modely – BMW uvedlo, že plánuje do roku 2020 představit až 40 nových nebo upravených modelů, zaměřených na lukrativní vozy špičkové třídy, jako je nový sedan řady 8. V roce 2018 BMW uvede na trh v plné velikosti sportovní užitkové vozidlo X7. Velké naděje vkládá automobilka také do sedanu řady 5, který ještě nezačala prodávat na všech trzích. Spustit jeho prodej se chystá zvláště v Číně, Letos firma také plánuje, i kvůli dříve oznámenému záměru přeskočit postavení Mercedes-Benz a získat prim v luxusní třídě, nárůst investic a výdajů do nových technologií v oblasti elektrické mobility a automobilů s vlastním pohonem.

Zatím BMW oznámila, že provozní zisk za druhé čtvrtletí stoupl o 7,5 procenta na 2,92 miliardy eur, zatímco očekávání počítalo se ziskem 2,82 miliardy eur. Příjmy se zvýšily o 3,1 procenta na 25,8 miliardy eur. BMW, která vlastní rovněž značky Mini a Rolls-Royce, prodala za pololetí rekordních 1,22 milionu vozů. To bylo o pět procent více než loni. Prodej v Německu a v USA se snížil, v Číně, která je největším trhem pro BMW, však stoupl o 18 procent. Příjmy automobilové divize ve čtvrtletí stouply o půl procenta na 22,976 miliardy eur. Provozní zisk divize vzrostl o 2,8 procenta.

„Začínáme druhou polovinu roku s opatrným optimismem," citovala agentura Bloomberg Haralda Kruegera, generálního ředitele BMW. Firma těží i s růstu příjmů motocyklové divize, které se zvýšily o 12,8 procenta na 969 milionů eur. Prodej motocyklů vzrostl o 12,3 procenta na 52.753 kusů. Provozní zisk divize se zvýšil o 6,1 procenta. Pro investory je důležité to, že BMW potvrdila svůj výhled na mírný nárůst zisku před zdaněním za rok 2017. Bavorská automobilka také uvedla, že příjmy ze segmentu automobilového průmyslu budou v roce 2017 vykazovat „solidní nárůst", cože vedlo ke zlepšení předchozího výhledu na mírný vzestup.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688