Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Z domova  |  01.08.2017 12:03:12

Starostové a nezávislí: Dalibor Dědek posílí naši platformu

Dalibor Dědek, známý jablonecký podnikatel, vstupuje do politiky. V rámci hnutí STAN se rozhodl posílit platformu nezávislých, odvážných a slušných osobností z různých oborů, které by měly vylepšit obraz české politiky.

„Lidé ve vedení STAN mají odvahu a schopnosti. Díky tomu se nebojím pustit se s nimi do toho na poslední chvíli,“ říká Dalibor Dědek.

Zdůrazňuje, že firma, kterou vybudoval, se stala pozitivně vnímanou značkou, vyrostla z nuly, nikdy nevydělávala na státu, nečerpá žádné dotace, poctivě platí daně a značnou část z toho, co vydělá, věnuje ve prospěch ostatních.

„Formujeme skupinu lidí, kteří jsou schopní, mají čistý štít a jsou nezávislí – to znamená, že chceme lidi z různých oborů či podnikatele, kteří nežijí ze státních zakázek nebo dotací. S výběrem nezávislých osobností pomohou starostové, kteří znají kladné osobnosti ve svém okolí ale zároveň vyzývám veřejnost aby nám pomohla najít slušné lidi, kteří jsou ochotní našemu záměru pomoci. Zřídili jsme proto stránku www.HLEDAMESLUSNY.cz,“ doplňuje Dědek.  

 

„Tato myšlenka nás oslovila, protože podle mých zkušeností mívá česká volební kampaň obvykle dvě fáze: první je nekonečné omílání toho, jak je politika špinavá, jak se jen krade a nic nedělá. Tím se otráví voliči a zároveň odradí případní noví kandidáti. Až pak nastává fáze přetahování se o zbylé voliče. My toto chceme prolomit právě tím, že představíme odvážné, schopné a kladně vnímané osobnosti. Chceme dělat politiku jako službu pro voliče, nikoliv proti někomu,“ doplňuje volební lídr STAN Jan Farský.

„Jsem rád, že si Dalibor Dědek jako známý a solidní český podnikatel vybral právě Starosty a nezávislé, že ho oslovila myšlenka hnutí, které roste zespodu. Není důvod, proč by na kandidátních listinách Starostů a nezávislých neměly schopné komunální politiky doplnit osobnosti z jiných sfér veřejného života, které ve svých oborech prokázaly odvahu a schopnosti.“ říká předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

„Vím, že nic nezměním sám, proto se spojuji s lidmi, kteří chtějí dělat politiku bez intrik a hašteření,“ vysvětluje Dědek.

Některé z priorit Dalibora Dědka, které chce v případě volebního úspěchu prosazovat: ČR je důstojnou a nedílnou součástí EU a NATO; daňové zvýhodnění rostoucím firmám, maximální eliminace státních dotací a investičních pobídek do businessu; EET s lidskou tváří; kvalitní datové připojení do každé obce; zvýhodnění rodin nejen podle počtu dětí, ale také podle dosaženého vzdělání dětí; zabránit zneužívání sociálních dávek; více peněz do škol, zdravotnictví a vědy; zavedení širší škály statusů pro imigranty atd.

Dědek zároveň pochvalně hodnotí připravovaný podrobný program hnutí STAN.

Autor: Karel Kreml, tiskový mluvčí STAN


Zdroj: www.starostove-nezavisli.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688